Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A prošle godine nije bilo promene klime jer je kiša padala kao poručena.

Neka misli ko sta hoce. Ali ako mi je deda pricao, pa i cale prica da je retko koja zima bila bez snega i puno snega. Onda definitivno neke promene postoje. Istini za volju treba padavina dosta.

Nada poslednja umire.

Pa 1848/1849 ako verujemo zapisima Vladimira Jakšica takođe skoro pa nije ni bilo snega u Beogradu- tek 5 dana sa snežnim pokrivačem. Šta ćemo sad ?

I u sjajnom nizu 1941-1980 među odličnim godinama takođe se zalamalo onih sa lošom zimom, odnosno sa svega par dana sa snegom.

Snegu jeste vreme, ali dobro nije ništa strašno ako sada u novembru kasni... neko nepisano pravilo je da obično zime koje su traljave u novembru kasnije obećavaju.

Svako jutro zadnja 3 dana je bilo toplije za po 3 stepena... Kazu danas i do 17 kod mene, kako je krenulo nece me cuditi da se ocita i 20 :)

Za sada 15'c i k'o poruceno za moju travicu zasejanu u voćnjaku :osmeh:

A ja koliko znam oktobar i novembar budu obicno kisni i prohladni, a ne suvi topli. Valjda ce nam sldeca godina doneti nesto bolje vremenske uslove nego ova.

Ovde je 15'c, divan sunčan dan. Na suncu je milina,može se biti i u majici kratkih... Ja uzeo da pokosim travu i skupim lišće pre kiše sutra-prekosutra :)

I ovde pada kiša već nekih sat vremena.....
Nije ona nepoželjna, da se razumemo....
Nego, vetar duva ko blesav, i to 'ladan severozapanjak, smrz'o sam se napolju u PM....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh