Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Neka misli ko sta hoce. Ali ako mi je deda pricao, pa i cale prica da je retko koja zima bila bez snega i puno snega. Onda definitivno neke promene postoje. Istini za volju treba padavina dosta.
Pa 1848/1849 ako verujemo zapisima Vladimira Jakšica takođe skoro pa nije ni bilo snega u Beogradu- tek 5 dana sa snežnim pokrivačem. Šta ćemo sad ?
I u sjajnom nizu 1941-1980 među odličnim godinama takođe se zalamalo onih sa lošom zimom, odnosno sa svega par dana sa snegom.
Snegu jeste vreme, ali dobro nije ništa strašno ako sada u novembru kasni... neko nepisano pravilo je da obično zime koje su traljave u novembru kasnije obećavaju.
A ja koliko znam oktobar i novembar budu obicno kisni i prohladni, a ne suvi topli. Valjda ce nam sldeca godina doneti nesto bolje vremenske uslove nego ova.
Ovde je 15'c, divan sunčan dan. Na suncu je milina,može se biti i u majici kratkih... Ja uzeo da pokosim travu i skupim lišće pre kiše sutra-prekosutra
I ovde pada kiša već nekih sat vremena.....
Nije ona nepoželjna, da se razumemo....
Nego, vetar duva ko blesav, i to 'ladan severozapanjak, smrz'o sam se napolju u PM....