Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu oni da predvide ni sutra kakvo ce vreme da bude. Toliko puta su me zeznuli da vise i ne pratim prognozu. Najbolje ko nasi stari nekad. Izadje lepo na dvoriste pa pogleda u nebo. Vidi oblake, zvezde, mesec, sunce kako zalazi, vetar odakle i kako duva i zna bar za sutrasnji dan kakvo ga vreme ceka. Mi smo svi kao nesto pametni i sve znamo, a pojma nemamo.

Ti modeli u poslednje vreme ne mogu "da se sastave " iz izlaza u izlaz, pa prave probleme i metereolozima i zaljubljenicima u ovu nauku, ali i svima nama koji to iz svojih razloga pratimo.
Juče i sinoć su pokazivali padavine gotovo pa kataklizmičkih razmera, a već jutros je sve suvo osim utorka i srede čini mi se. Veliki, veliki odlasci iz jedne krajnosti u drugu.
Po nekom mojem mišljenju najbolje bi bilo pratiti ono što se daje za par dana unapred, ali i to uzimati sa rezervom u zavisnosti od godišnjeg perioda i vrste (porekla) padavina.
Ja sam se ovog leta ni sam ne znam koliko već puta razočarao, a suša kod mene verovali ili ne traje i dalje. Kiše nema, pa nema ...
A kako pogodiše za te vrućinčine

od krstovdana pa narednih 12 dana, svaki dan ima svoj mesec. kakav dan bude takvi ce biti meseci sledece godine ,zapisujte pa ce vidite.

Izgleda da svaki kraj ima neku svoju verziju tog verovanja. Cuo sam da beleze nakon svetog Nikole do Nove godine, takodje od Bozica narednih 12 dana, takodje sam na netu procitao da negde beleze I dane izmedju Bozica po Gregorijanskom I Julijanskom kalendaru. Mislim da ima vezano za jos neki datum tj praznik.

По томе никада снега не би било, кад је снег падао 28. 29. 30. септембра да би такви били зимски месеци.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Брдско планинска подручја.....а у свој овој равници? Овде не помињу снег пре новембра.....тако да тамо може али овде не

По томе никада снега не би било, кад је снег падао 28. 29. 30. септембра да би такви били зимски месеци.

Ti tumacis bukvalno. To se gleda recimo ako je 28. bio izuzetno hladan, a ovde jeste i malo je proprskala kisa, onda ocekujes i januar da bude hladan i sa padavinom. Ako je vec januar mesec i ako je hladan onda mozes da ocekujes i sneg.
Znali su to stari ljudi bolje da protumace.

Читам како је написано

A kako pogodiše za te vrućinčine
Ma di su pogodili evo njinog saopstenja za leto 2017,,RHMZ tvrdi da će jun biti prosečno topao i vlažan, ali da će onda doći do značajnog otopljenja. Srednja maksimalna temperatura u julu trebalo bi da iznosi 29,5 stepeni (srednje minimalne, odnosno jutarnje 18,2), odnosno 0,8 više od proseka, uz manju količinu padavina nego što je to uobičajeno za prestonicu.
olHktkpTURBXy84Y2Y0NzhkZWE3MjM5ZjkzNDZmYmI3NWE0YzhmMGQ0MC5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA
Foto: RHMZ / screenshotDugoročna prognoza RHMZ-a

Avgust će, ako se ostvare ove prognoze RHMZ-a, biti još topliji sa prosečnom maksimalnom temperaturom od 30,4 stepena, odnosno 0,6 iznad proseka. I sve to uz 40 milimetara padavina na teritoriji Beograda i okoline,,,,A za zimu proslu su napisali da ce biti umerena.

Seve je videla sneg u maju najranije,ko ne veruje nek pita nju...:osmeh:

Видела је она свашта у мају

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh