Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na Busijama vetar isto napravio haos sa krovovima, u Surcinu pola sata duvalo k'o sumanuto, suvih grana, lišća i oraha po ulicama kol'ko 'oćeš...

Ovo u Šapcu baš apokaliptično izgleda... Nadam se da su svi dobro :/

Kimi, jel to to za danas? Da li možeš da nam daš prognozu za sledećih par dana? Ovde bio olujni vetar i 11 lit kiše.

Nisam bio kući kada je duvao vetar .Nema neke velike štete .Palo 11 litara.

Grujane, razlog je fen koji je duvao sa Stolova... zato je bilo kao u loncu.

Kimi, jel to to za danas? Da li možeš da nam daš prognozu za sledećih par dana? Ovde bio olujni vetar i 11 lit kiše.

Otprilike, moguće je još malo sporadično kiše.

Sutra pretežno sunčano, a nove padavine u utorak popodne u vidu pljuskova. U sredu, i posebno četvrtak još svežije uz jačanje vetra sa severozapada. Hoće li biti još padavina u sredu na četvrtak ostaje da se vidi. GFS kaže da hoće a EC ne.

bce03e0d00d152a089138371b475a6e5.jpg

Ovako je izgledalo pre nevremena u Zr.

Kod nas je pao metalni silos, ima dosta počupanog drveća i kojekakve štete. Kod mene je ušla voda u podno skladište. Kad je to počelo bio sam u ataru, izgledalo je kao peščana oluja.

Ovde tek nedavno dosla struja,kad sam poslao onu poruku da se ka Zrenjaninu sve crni ,odma je nestalo struje,i nakon par minuta od Bg-a pravi horror,kad je duvao punom snagom ja sam punu zmajevku kukuruza pokrivao najlonom,vetar je ljulja kao da je prazna,ne mozes disati kako je duvao jako,sitan pesak je toliko brzo nosio da kad te udari imas osecaj kao iglice da su se zabole svuda po telu ....sreca pa nisam bio u ataru sa traktorom,a kukuruzi koji su ostali po njivama ,nadam se da nisu poravnati sa zemljom.Uglavnom 2 drveta meni slomilo vetar u trece dvoriste,komsiji preko zida pao bagrem,par crepova na kotarkama oduvani,i jos par sitnica,i nije lose kako je moglo biti.Zanimljivo sad gledam radar i pokazuje kako oblacnost je isla od Zr ka Rumuniji,a mogu da se zakunem da kad je to duvalo i padala kisa ,oblacnost je isla od BG gore ka Madjarskoj.

Balirao u njivi kada je pocela oluja, oko 13 h. Ono nisam vidio nikad u zivotu, tj nije se nista ni vidjelo od prasine i kukuruzovine, pa potom od kise i sitnog leda, Na svu srecu ja samo u majici, a fergo nema kabinu, u jednom momentu je bilo poprilicno bolno zbog leda a i tesko se disalo na momente. Neke lakse bale iz reda vjetar odnio 30 metara.Nezaboravno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh