Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacan bilans po kisomeru kod druga je 29l za ovaj vikend. Fino je natapala, bez neprilika. Da je dosla jedna ovakva pred kraj juna I onih 10l koji su pali 25 jula bilo znacajnijeg roda. Ovako ostaje zal. Ali nakupece valjda jos malo kise do setve psenice I oranja.

A što se najavljene kiše za sledeći vikend tiče, "cenjeni" GFS kaže,

mož' da bidne

01joj.png

a i ne mora da znači ....

02.png

Što samo potvrđuje moje mišljenje o "cenjenom" GFS modelu, a koje je identično mišljenju gospođice Kristine o ton filmu, izrečenom u legendarnim Maratoncima ....

Poslednja izmena:
Stvorio neki razvoj istocno od mene Kucajske planine. Mislim da ce promasiti Cupriju kao I juce. Cuo sam juce od komsije koji radi u Sisevcu na termalnim bazenima da je tamo bio lep pljusak

Pripeklo, ali ipak do 35 koliko ide danas, pa i sutra se izgura nekako.

Promena za vikend se svela na padavine u sklopu hladnog fronta u nedelju, ali teško da će igde biti obilnijih (u smislu preko 25litara). Za većinu krajeva tek 5-10 litara, južnija polovina bi mogla bolje da se ogrebe.

Verovatnoća pojave grmljavine predveče:

gfs06_TSPROB_060.gif

F.E.A.R - što se tiče one statistike, za većinu krajeva je broj danas sa Tmax >30C za par dana manji nego 2015, manje za Vojvodinu a nešto više za južnije krajeve.

Nemoj da mi zamere ostali clanovi al sto se mene tice nemoj da padne nista. Kad vidim kako je grad sljustio selo blizu mene,ne treba mi nista,hvala,i dosad sam zalivao...

Nekako mi se cini da ce ovog preobraženja i zaista poceti kraj leta. Drastična je razlika u duzini dana, a valjda se i ona africka jezicina umorila.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh