MONTOYA
Član
Kod nas je strašno, palo je toliko leda da je prekrilo njiveOd 17 do 17:45 kisa sa ledom kakvu ja nisam zapamtio ,po dvoristu sve jos pliva ,a dosla iz pravca Sapca (jugoistok) odakle nam skoro nikad ne dolazi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas je strašno, palo je toliko leda da je prekrilo njiveOd 17 do 17:45 kisa sa ledom kakvu ja nisam zapamtio ,po dvoristu sve jos pliva ,a dosla iz pravca Sapca (jugoistok) odakle nam skoro nikad ne dolazi.
Isto je i kod nas ,ima na mestima gde se jos nije otopio.Kod nas je strašno, palo je toliko leda da je prekrilo njive
Kimi bravo za prognoz,uletelo predveče sa Karpata,srežom zaobišlo nas većinom,koji litar bez grada .Sunce i jeste potrebno, jer samo tako može doći do razvoja konvektivne oblačnosti i pljuskova.
Ovako bi ostao samo suvi i hladan tmunjavor pod sterilnim stratusima.
Oblačnost brzo struji sa severoistoka, pa je verovatno da će nešto organizovano da uleti sa Karpata kasnije i da onda pobudi razvoje i kod nas.
I onda je to preslo preko Drine i pravo kod mene, uz onaj pljusak epskih razmjera od sinoc, bukvalno ce jos malo trebati camac.Isto je i kod nas ,ima na mestima gde se jos nije otopio.
"Srecom" nije bio krupan ,velicina zrna graska ali u ogromnim kolicinama.
Protivgradna je dejstvovala sve vreme , ja sam prebrojao (sto sam uspeo da cujem od grmljavine) 17 eksplozija raketa.
Iz istog pravca, uzvodno Dunavom, sa severoistoka je i prošle godine naišao grad 05. oktobra.
Iz istog pravca, uzvodno Dunavom, sa severoistoka je i ove godine naišao grad 05. maja.
Iz istog pravca, uzvodno Dunavom, sa severoistoka je i večeras naišla oluja i grad 06. maj.