Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovog februara kod nas palo 91 l/m2.
Sve ce to biti dzabe, ako ne padne za Djurdjevdan i na Ivandan (7. Jula). Te dva kise ako budu prave onda i rod bude pravi, bez Djurdjovske jos i nekako moze, ali bez ove u lulu nema teorije bez obzira na obradu i sve specije ovoga sveta.
I za svetog Iliju.

345n78m.jpg

Deo zemlje će u nedelju i ponedeljak, usled premeštanja izrazite padavinske pruge imati veoma obilne padavine.

Biće relativno "uska" ali dosta izdužena (sever-jug).

Krajnji jugozapad zemlje deluje da će gotovo sigurno biti uhvaćen njome, pa može pasti i do 80 litara kiše za kratko vreme, što može dovesti do poplava.

- - - - - - - - - -

Negde na krajnjem jugozapadu:

Screen_shot_2016_03_04_at_9_13_35_AM.png

Sad sam gledao predvidjanja,Crna Gora dobija preko 80l a cijelu teritoriju a najgore ce biti u Trebinju u RS/BiH sa preko 160l,slicno je i dalje prema sjeveru (Valjevo,Prijepolje,Foca....) sa preko 70-80l.Bojim se da ce Drina napraviti ozbiljan problem,ogromna je to kolicina padavina u njenom slivu u jako kratkom vremenu.Tesko da ce akumulacije na njoj moci to da izregulisu jer su vec pune kako cujem.Semberija bi mogla opet da nagrabusi.

Poslato sa Samsung Galaxy

Kod mene padala celu noc,krenula nesto posle 5 popodne juce i stala oko 6 juteos. Jedva sam juce posejao grasak i ovas na jednoj parceli a sad posle ovoliko kise tek nece moci da se udje u njive pod uslovom da opet ne pada.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh