Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je isto kisa bila potrebna. Pre dva dana, pre ove kise, uzimao sam zemlju za analizu. Kopao sam oranje, psenicu a i ledinu. Nema vode ni blata nigde. Sinoc je lepo pala, a danas evo prelep suncan dan. Psenice rastu kao lude.

Ovog februara kod nas palo 91 l/m2.
Sve ce to biti dzabe, ako ne padne za Djurdjevdan i na Ivandan (7. Jula). Te dva kise ako budu prave onda i rod bude pravi, bez Djurdjovske jos i nekako moze, ali bez ove u lulu nema teorije bez obzira na obradu i sve specije ovoga sveta.

Odavno u mom kraju nije duvao jači vetar.Sreća pa sam na novoj liniji za struju,ovi što su na staroj liniji do maloper bili bez struje.Duvalo pošteno.Krenulo u Nedeleju uveče tačno u pola 12,kao da je enko rekao sad.Duvao i juče skoro ceo dan i onda sionć lepa kiša.

Dok danas lepo i sunčano bilo 14 c.Sad mu je vreme da prečisti,do 15 il će da padne sneg il će d aokrene na lepo.

Ima li neko podatak koliko je palo kiše od Oktobra do Januara ( za Pančevo i okolinu ):sta: ili informaciju gde bi mogao to pronaći iako sam listao ali nisam pronašao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh