Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E da ste mi vi zivi i zdravi Juzni Banat je sinonim za vetar,sinoc kako je duvao kod komsija skidao fasadu i plastenik odneo ne pamtim skoro tako nesto a pamtim bas dugo.

@kimi neki komentar na navodno susno prolece?

Ne spominje se tu nikakva suša kod nas, već samo topliji periodi. Pod sušom misle na krajnji jug Balkana ( Grčku ).

Ne može biti suše sa ovakvim centrom jakih padavina i oluja u Đenovskom zalivu, jer on utiče znatno na vreme i u našim krajevima.

CFS već 8 izlaz za redom ne odstupa ni pedalj....

eu_Prec_Mon_Ind3.gif

Ne spominje se tu nikakva suša kod nas, već samo topliji periodi. Pod sušom misle na krajnji jug Balkana ( Grčku ).

Ne može biti suše sa ovakvim centrom jakih padavina i oluja u Đenovskom zalivu, jer on utiče znatno na vreme i u našim krajevima.

Ihhh...odmah se oraspolozim kad procitam ovako nesto :osmeh:

Ma kakav sneg, za Ponedeljak opet 20 stepeni, a kišu najavljuju i manji pad temperature u noći Ponedeljak na Utorak...
Jutros u Rumi se u par navrata spustila kiša, više ona sipeća, natapajuća, baš sam bio mokar...
Onda je počeo vetar, i to severozapadni, srednje jačine i na mahove i jači, temperatura 8 stepeni bez padavina...

Upravo tako Vasovac. PO geografskoj širini mi smo vrlo slični gore spomenutom Montrealu, ali naravno ima tu još brdo faktora.

Montreal jeste pogodniji za jaču i brutalniju zimu, ali to ne treba da znači da takve treba da izostaju kod nas.

Voleli mi ili ne voleli zimu, ona je sastavni deo našeg klimatskog područja. Kao takve, treba da je ima.

Sa aspekta voćara,te tvoje želje ne spadaju u lepe.
Priroda se budi,nevreme od-15,-20 je poslednje što bi nam sada trebalo

Voce se budi jer nije bilo zime,nego smo imali jesen i prolece.To sto je kod amera je sasvim normalna zima po meni,i tako nesto je trebalo i kod nas da bude,a ne +20 stepeni,mi smo ti kod koga je sve naopako,ne kod njih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh