Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
70lit u dvoristu za manje od 12 sati ,nije lose,srecom nigde ne stoji voda,zemlja je uspela da popije sve kao sundjer

Sto ovde nista nemoze normalno , od juce ujutro nije ni prestala preslo sto litara davno i dalje pada . Kao da je ovde neki centar ciklona pa se samo vrti okolo . Bice vodoleza a soja mala nije ni sklopila stradace .

Napokon i kod nas nocas lepa kisa,mirna natapaca padala,ubila je sigurno 35l,jos jedna ovakva tura nocas bi dobro dosla :D

Prvih 24 sata 115litara , kraj puta spazio jednu soju koja je oko 50% pala , vrlo bujna , previse kise , nesto kao lucerna kad polegne.

Juce ceo dan i sinoc celu noc. Bas je pala dobra i preko korisna kisa. Temperatura se srozala sa skoro cetrdeset na danasnjih cetrnaest.

Kod mene je pocela juce oko 15h i padala danas do 14h pa je nastavila oko 19h ali slabija.U toku noci je bas padala nenormalnom jacinom i bez pauze,sve je pod vodom i blato je do koljena.Mnogo kukuruza je povaljano,kod mene je nastradala jedna parcela od pola hektara,pola je povaljano,ne znam hoce li se dici.Duvao je mnogo jak vjetar,i Bijeljini jw situacija sa polijeganjem mnogo gora.Prica se da je palo oko 90 do 100 litara,neko u selu ima kisomjer.

Gesendet von meinem HTC Sensation Z710e mit Tapatalk

I kod nas je slaba kisa juce skoro ceo dan padala ali ncas je pljustalo da me probudilo. sve do jutra je padalo alii dalje nepopusta. Nemam kisomer ali natopilo je mnogo jer blato je svuda ali srecom bez veceg vetra

Ja mislim da za kukuruz vise nije potrebna kisa. Da je pala pocetko jula onda bi trebala.
Ovako je ova stigla malo kasnije pa mislim da je dovoljno.
Inace kod mene je palo 110-120l, u Grabovici selu izmedju Kladova i Negotin palo je 127l za jednu noc.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh