Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa ovom kišom cena kukuruza u žetvi 10,suncokret 20,a soja MOŽDA 30,pazi šta sam ti rekao :cvetic:

U žetvi prodati samo koliko se mora a ostalo u skladište. Brzo smo zaboravili prošlogodišnju sušu gde su prinosi bili katastrofa a cene nisu bile značajno veće od ovih 10, 20, 30. Mislim da je bolje ovako da rodi pa će biti nešto da se sačuva za prodaju dogodine.

Stvarno zna da pretera ili da zasusi,neke normale nema :p.Nije bas da se zalim,ali brate imam osecaj da je kod nas palo bar 100 litara ,to je sve plivalo,pljustila je nekih sat vremena,garant su njive pod vodom na nizim terenima.Pre malo vise od 2 nedelje kad smo imali takodje jacu kisu,ali realno ne jacu od ove,taj je stajala voda u njivama,vrsio sam na nekim njivama kroz blato na nekim delovima,a na jednoj sam skoro puno zmajevku navrsio vozeci kombajn kroz vodu,dole je bilo tvrdo srecom.Mogu misliti koliko sad ima vode posle ove kisurine,nadam se da je samo nad selom bila tako jaka,gde god stoji voda nije bas dobro.

Kod mene je bilo kise kao u prici.
U selu jedan kisomer propunila, a drugi na 30l.
Znaci da je to preko 80l.

67l. isto kao i @dukej ne pamtim da je za manje od 12h palo toliko kise, tako da tih 67l nije bas ni zanimljivo jer se zemlja zasiti vec posle 20-30l i ovo ostalo ode u neku rupu!!
Bolje u tri dana po 20l :osmeh:

38litara ovde, i više nego dovoljno.

Negotin čak 137 litara.

Manjevic, Đađo, IMT i ostali, drago mi je da se i kod vas kiša iskazala. Zapravo, svuda je bilo bar 20-ak litara. Neki prosek sveukupni za veći deo zemlje je oko 35-40 litara od ovoga, gde je i moj kraj upao. Idealno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh