Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo avion nam moze pomoci bice u julu sejanje suncokreta na 15%20povrsine ,sreca pa sam isprskao zito od trave ono do asfalta bio je herbarijum.

Poslednja izmena od urednika:
I da,naravno..

RTS:

Како јавља репортер РТС-а, излиле су се Западна Морава и Моравица и поплавиле око 100 хектара обрадиве земље. Угрожено је за сада једно домаћинство, у прекиду су локални путеви, а појављују се и клизишта.
У селу Ужичком Пољу излила се и река Ђетина.
Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да је на деоници пута Мали Зворник-Љубовија-Рогачица, у месту Велика Река саобраћај у прекиду због изливања реке.

Malo pre iz staba za vanredne situacije grada Loznica javili tati da se u 19 sati ocekuje izlivanje Stire i Jadra! Pontonski most u Dragincu verovatno izvucen na suvo.
Lokalna raka Korenita za sat i po narasla oko 1m i izlila se na sred polja. Svi kanali puni.
Jos se nismo oporavili od Majskih a izgleda da se spremaju nove poplave...

Da,nimalo naivna situacija za zapadni deo zemlje,koji će se nagutati najviše kiše i sa frontovima u ponedeljak i sredu.

Sutra smo rekli prolazno smirivanje,uz ponegde pokoji pljusak.

U ponedeljak nam zatopljava,ali popodne stiže prolazan front iz centralne Evrope.Doći će do razvoja oblaka,kiše i pljuskova sa grmljavinom uz jake udare severnog vetra.U većini krajeva će to biti na oblak padavine,dakle ponegde ništa a ponegde do 10-ak litara.Izuzetak svakako zapadni deo zemlje,posebno valjevske planine i dalje ka severnom delu Starog Vlaha,gde će opet za kratko vreme da naroka 35-40 litara.

Kiša cepa i dalje,uz na udare olujan vetar.Prebacila sada već 40 litara ukupno.

Taman htedoh koju reč da kažem i ja o rekama.

Teško je i nabrojati gde je šta i kakvo.

Redovna odbrana od poplava je na Đetinji,Golijskoj Moravici,Zapadnoj Moravi kod hs Kratovska Stena,na JUžnoj Moravi kod hs Mojsinje,na Ljigu kod hs Bogovađa,na Tamnavi kod hs Ćemanov Most,na Jasenici kod hs Smederevska Palanka,na Jablanici kod hs Pečenjevce...dal nabrojah sve :osmeh:

Vandredna odbrana je na Ibru kod Žiče,na Toplici kod hs Pepeljevac,na Rasini kod hs Ravni...

Inače,kiša i dalje naravno pada..

Seoska rečica pred izlivanjem.Zapadna Morava ne znam kakva li je,nema mi komšije iz Stubla (?)....ali će i ona da oplavi njive do ujutru verovatno (ako već nije)..

Poslednja izmena:
Eto vidi sad , a ja danas spremao za kukuruz , prašine kolko oćeš . Samo da nebude ko 2011, svagdje pada a u mom kraju ne . Znači ni kapi nije bilo ovih dana.

Kimi vidiš li kraj ovoj destabilizaciji, ili ce i nadalje biti vruce-hladno.
Kako karte pokazuju za sad, uslovi za ozbiljnije radove u polju se neće steći pre 20-og aprila, ako i tad.
Inače mi sinoć uz jak vetar dobili i 12 litara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh