Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ode moja soja u 3 lepe, bem ti kisu, ove god prvo zezne sve u polju da ne rodi , a onda i to malo sto rodilo ce da zezne Koliko ce padati. Ufff treba zivaca

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

E svaka cast za ovu izjavu! Kada je moja soja cekala kisu, nigde je nije bilo a sada kada treba da ogreje sunce da je skinem, ona pada konstantno i modeli ne grese.

Ovi bas najavili ozbiljno za nedelju. Izgleda da ce tu biti ozbiljnih padavina, a bas i ne mora toliko punu. Ajde do 10 litara jos i nekako, ali ako padne vise ima da se kaljuzamo.

Izgleda da narednih 10 dana nema ulaska u njivu, ja se nadam da će se posle toga malo stabilizovati, da može da se završi žetva i poseje žito.

U mom kraju nije obrano ni 20% kukuruza a vrijeme bilo lijepo, dosta suvo, kukuruzi zreli. Kako li sad misle da beru kad i ako padnu ove kiše koje najavljuju (a najavljuje se preko 60L za subotu i nedelju zajedno) na brdovitom terenu? Od juče pada jako sitna i slaba kiša koja je na tlu napravila sloj blata od možda 1cm koji je kliza kao led, teorije nema da se nešto radi.

Ja sve obrao, posijao ječam, sve uzorano sem jedne parcela od 0.8ha kojuneću dirati do prvog mraza, sa nje trošim zeleni kukuruz za bikove (posijan posle skidanja pšenice).

I kod mene ljudi nesto cekaju,aj da skidaju u zrnu pa i da razumem,ali klipovi obeseni a nesto se ceka.Posle kad berac kruni,kriva masina.
Oblacno i suvo jutro.Kise do sada oko 5l.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh