Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedne zime nema snega i svi u ovo doba vec srecni stize prolece. Jedan stari deda samo rece na to :djeco nikad sneg gore nije istrulio. To je bilo one davne 84 god kad je sneg krajem proleca poravnao sve.Otada sve do Djurdjevdana je za mene mogucnost mraza i snega moguca A pogotovu sad kad se sve poremetilo klimatski.Nocas i kod nas lepa kisa pala a sad muljavo ko da ce opet i to zesce padati

Jutros kisa,prohladno,vetar temperatura +8 , a sad sunce i +14
Ko koga ovde z.jebava ? izem ti i vreme !

Jedne zime nema snega i svi u ovo doba vec srecni stize prolece. Jedan stari deda samo rece na to :djeco nikad sneg gore nije istrulio. To je bilo one davne 84 god kad je sneg krajem proleca poravnao sve.Otada sve do Djurdjevdana je za mene mogucnost mraza i snega moguca A pogotovu sad kad se sve poremetilo klimatski.Nocas i kod nas lepa kisa pala a sad muljavo ko da ce opet i to zesce padati
84 je bio sneg,ali vec pocetkom februara.Sad je tesko za neki ozbiljniji sneg.

Ово време ништа не ваља ,бацио сам уреу,ноћас пала киша и сада се сва истопила...има народ да ми се смеје! Данас 16,5 код мене у селу а у Крагујевцу 21,5..право пролеће.

Ne pricaju stariji uzalud, da se duge gace do Djurdjevdana ne skidaju. I kod mene lepo vreme, sija zubato sunce.

84 je bio sneg,ali vec pocetkom februara.Sad je tesko za neki ozbiljniji sneg.

Na jucerasnji dan 22.02 1989 rodjena je moja mladja cera i otisao sam da javim tasti i tastu da imamo jos jednu prinovu u porodici, a oni su taj dan sejali krompir u basti. Taj dan a i desetak prethodnih je tada bilo izuzetno lepo vreme. 28.01 1984 je rodjena starija moja cera i samo sto sam nju i suprugu doneo iz porodilista kuci zakrkao je takav sneg sa mecavom da je otkinulo elektro zice sa bandere do nase kuce. Jedan moj veliki drugar (elektricar) se po takvom zlu od vremena popeo na banderu i spojio zice....vecno mu hvala. Vojska je morala rasciscavati put Novi sad-Backa Palanka a mnogi su tada peske dosli iz NS kuci u Futog. Tako da po tim datumima pamtim i kakvo je vreme tada bilo i evidentno je da pravila nekoga nema.

Danas: +12, osecaj +14, vlaznost 70%, vetar 2 m/s malo sunca malo oblaka.

Prava zima je rekla svoje (sneg plus jaka ledara iza),dani su sve duzi

Ali za prolazne zimske epizode nikako nije kraj.BIlo je tu puno godina sa 20 i kusur cm snega u martu,a u dve godine je iznosio cak i 40cm !

Karte sve vise potkrepljuju moju "ideju".Duga zima u Americi napokon zavrsava za 10-ak dana i ustupa mesto znacajnom otopljenju.

S druge strane,uopste ne treba da cudi da Moskva i dobar deo Rusije tek tada dozive vrhunaac zime.

Ostaje da pratimo sta ce se desavati kod nas te hoce li to imati ozbiljniji uticaj na nase podrucje.

+7 C...
cloud_sun.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh