Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
У овој држави дембелији све некакви екстреми...те жега, да чо'ек полуди од исте, а сада ћемо дочекати и поплаве кол'ко се мени чини....Чо'ек не мож' бити паметан више уопште...Онај од горе изгледа побркао малко лончиће, па отворио малко више ту дизну, једино што је закаснио за поједине културе цирка 25+ дана ал' битно је да пада. Како каже она народска: Боље икад', него никад'!

Kukuruzu hoce , ali samo ako je posejan kasnije, a soji svakoj koja još ima zelenih mauna i nešto zelenog lisca. Pnoj sto je skroz bez lisca toj nema pomoći.

I ovamo južnije je dobacilo skoro do 70-ak litara sveukupno ovih dana.Sasvim pristojno.

Juče i danas je puno oblaka,samim time je i dosta svežije od očekivanog a iz toga dalje sledi da ima manje pljuskove jer nedostaje Sunca da aktivira razvoje.

Eventualno nas zakači tamo 26,27-og pokoji pljusak.

Tempetaure tamo od utorka u bitnijem rastu,pa će se aktivirati bablje leto,temperature oko 30 bez problema:cool:

Barem smo se otarasili onih nesnosnih vrućina, ako se i podigne malo temperatura neće valjda biti tako strašno, skratio se dan i hladne su noći.

Kimi, kakve su sanse da pokisnem danas.Palo 30-ak litara prethodnih dana, valjalo bi jos koji da doda...Unapred hvala!

Verovali ili ne, od nedelje 16-og apsolutno ništa, NULA (0) LITARA. I to veče pala je samo koliko da se računa da je osvežila. Pre toga takođe duže od mesec dana nije bilo kiše ...
Svaki dan je bilo oblačnosti, većinu dana i grmljavine, odličnih parametara i uslova za kišu, ali šta se desilo ni sam ne znam. U nekim okolnim mestima, pa čak i pojedinim obližnjim selima je pomalo zakačila, mada i to su bile neznatne količine ...
Duže od mesec dana već zalivam i juče sam to radio, ne bih li spasao što se spasiti može. Znam da će ovo kolegama biti čudno, jer u većini Srbije kiša pada već danima, ali to je surova činjenica ...
U svakom normalnom uređenju, ova situacija je već odavno morala biti proglašena elementarnom nepogodom makar na teritoriji opštine, odnosno pojedinih opština ...
Narednih dana očekuje se stabilizacija vremena, ali to za mene sada više nije ni važno ... :ppozdrav: ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh