Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš čudna posleposnevna kiša .Ulaz u selo iz pravca Kikinde 15 i 18 litara .Kod mene i komšije 29 i 30 litara (Centar desno ).Centar (centar ) 34 i 35 litara.Prema Melencima 45 i 48 litra.Ovakvu rzliku u padavinama na ovako malom prostoru ,nisam zapamtio.

Padala ne napadala se . I najavljuju jos ovo tek kazu uvertira jos ce mi izadje voda na suncokret ...

Poslednja izmena od urednika:
Od kad je pocela da pada pre dva dana pada u intervalima.Cas pljusak,cas sitna cas rosi i tako.Kisomer kaze za ova tri dana 16 l.

Sta je to 16 l to kod nas napuni za 30 tak minuta. Danas kada sam se vracao iz Zrenjanina morao sam kod Despotovca da stanem 10 tak 15 minuta. Nije moglo da se vozi koliko je palo. U gradu pune ulice vode . magarci ostavili vislju kisnu kanalizaciju, voda ne ide uzbrdo.

Izgleda da se kukanje oko kiše na ovom forumu stvarno isplati! :osmeh:
Samo par minuta nakon što sam napisao prethodni post spustio se solidan pljusak koji i dalje traje. Na radadru se jedva vidi oblak i nije mi jasno otkud u njemu tolika kiša. Na žalost, oblak je samo nad selom i istočno od njega, a deo atara gde su moje njive je izgleda opet suv. Nema mi druge, moram od sad u kuknjavu naglasiti i tačan deo atara... :haha:

Samo par minuta nakon što sam napisao prethodni post spustio se solidan pljusak koji i dalje traje. Na radadru se jedva vidi oblak i nije mi jasno otkud u njemu tolika kiša. Na žalost, oblak je samo nad selom i istočno od njega, a deo atara gde su moje njive je izgleda opet suv. Nema mi druge, moram od sad u kuknjavu naglasiti i tačan deo atara... :haha:

Unesi i tacan katastarski broj parcela uz kuknjavu,sto je sigurno sigurno,da nepadne slucajno kod komsije......:haha:

Jbg.dukej lose kordinate prebacio si cak do mene,poplavi me.:pecanje::haha:

Ogromne količine padavine od sinoć. Juče u 17.30 smo dobili strašan pljusak u trajanju od pola sata, bukvalno mi je uništio put pored kuće jer je tu tekla prava bujica, odnio sav šljunak i napravio kolotraze po kojima ne može proći auto. Posle je oko 20h počela solidna kiša koja je oko 21.30 pojačala u pravi pljusak koji se nastavio cijelu noć, budio sam se više puta i svo vrijeme je sipala istim intenzitetom, prestala je da oko 5 jutros.

Vecina lastavica otisla za jug, ljeto gotovo. Ovakvo vrijeme izgleda da ce da potraje malo duze , za truljenje suncokreta dobro a i ovim zrelim sojama pomogne:(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh