Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ala duva jbo sebe razduva mi plasticne stolice po celoj avliji,a kisa pada tuce ko led!

Tačno je ovakav oblik i pravac padavina kao što je neko sliku postavio radara najavljen je na foreca kad se ide na grafički prikaz padavina . U bocu , kako je najavljeno tako je i naišlo sa sjevera .

Evo i ova stranica najavljuje isto.

http://sat24.com/foreloop.aspx?type=1

Izgleda da nema ništa od sjetve pšenice. Danas sam probao da orem i nema šanse, džabe nove gume, džabe prednja vuča kad je dole blato, jedva može da se ide naprazno a kamoli sa spuštenim plugom a to je parcela u brdu. Kako je tek dole u ravni, ne smijem ni da mislim....

Nema nista od psenice ove godine... Jedino sto sam uspeo da istanjiram da razbacam rasturivacem pa sta da bog... Oduzice se i zimsko oranje izgleda...

Au,nema nista?! Pa,bilo je i do sad kisnih jeseni i gorih od ove,pa se stigne posejati.Nije danas 1. decembar,nego je tek neki dan prosao od polovine optimalnog roka.Bice jos lepih dana,a i posle optimalnog roka moze da se seje.

Bogami ako ovako nastavi neznam.. Ostale mi parcele koje morao da orem pa posle tanjiranje pa zatim setva... A za to treba sad DOBRO da prosusi..

Posejace se ljudi samo srpljenja,moze po mrazu da se seje samo da puca,ja sam tek 60% posejao psenice.

Pa malo li je kolega 60%????? Ja nisam spremio 10% povrsine za Psenicu a kamoli posejao.. :haha:

Bice vremena kolega ako ne ugrabimo sada prilike ne gine nam mraz.Od srede koliko gledam sada prognozu opet neke kise.::jako_besan::
Momo i meni stoji netaknut kukuruz i postrna soja, danas sam malo kosio kukuruz za stoku sa kombajnom momacki je nakislo bice kaisanje od kraja do kraja u oranju. :off_topic:

E pa ljudi,vreme je za jednu rasnu kasnojesensku prodorcinu sa severozapada Evrope.Vec 2-3 nedelje to tamo "cuti" i samo se cekalo da jurne kao lavina ka Evropi.

A okidac ce upravo biti ovaj sada aktivan uragan na Atlantiku.Njegovi ostaci okomice se ka Evropi.

Kada bude dosao do toplog sredozemlja,more ce se i aktivirati i stvoriti ciklon po imenu Zagorka !

Zagorka je,sinopticki gledano kako de sada cini,najjaci ciklon koji ce nas pogoditi jos od katastrofalnog ciklona Tamara.

Po nekim modelima,Zagorka ce biti cak jaca i od njega !

Ja sam sa kukuruzom pri kraju samo zbog beraca (imam jos 1h da oberem)... Inace kod mene jos niko nije poceo da radi u zrnu...

Ponovo neka kisa u najavi a ni ova nije prestala kako treba..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh