Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutro tmurno i oblacno,sad izvedrilo,izaslo sunce i przi,nema vetra,mirno i lepo vreme...

Tako je bilo i prosli put pa na kraju prc, palo 4 litre. Nije ovo prolece kisno i kraj, moze neko da prognozira sta hoce, ali naprosto se to oseti u vazduhu. Svaki put kad pada to je na silu, jedva i taman se zauka i prestane. Videcemo sta ce nam leto doneti, ali od proleca ne ocekujem nista.
U odnosu na jucerasnju prognozu smaljili su vec za 30 %.

Prc, oped nista. http://yubc.net/prognoza3dana.php?idg=649 , a samo pre dan su prognozirali potop. Stvarno mi nije jasno na osnovu cega i kako tako pogrese. Ajde bilo bi mi jasno da pogrese za nekoliko litara, ili u najgorem slucaju da bude oblacno pa padala ili nepadala. Ono ni kise ni oblaka, pa jel moguce da se toliko promene meteoroloski uslovi za samo par sati.

@Kimi kad ce kisa,kad ce vetar za J.Banat...Sledece nedelje gledam stize zahladjenje a jel idu i padavine i u kojoj meri?Jel onaj anticiklon i dalje iznad Crnog mora?

Biće prisutan do nedelje,nakon nedelje će srećom biti potisnut malo istočnije,sreća da je tako jer će pružiti mogućnost padavinama ipak.

Vetar u pojačanju od sutra,najjači u nedelju tokom u prvom delu dana.

U nedelju u prvom delu dana zahvaljujući jačajućem uticaju ciklona (koji će oslabiti vetar) treba očekivati jače naoblačenje i lepe padavine pre svega u južnom i centralnom delu Srbije,koje će se i ostvariti.A zašto će se ostvariti ?Zato što ovaj ciklon u nedelju nije neki prcoljak,već razvijena masa koji kišu nosi još tamo iz Libije i Tunisa u plodnoj južnoj struji.

Hhahahaha,ipak ne.Ovo je već ozbiljna stvar,ozbiljan ciklon.Ovo je ciklon u pravom smislu te reči,a ne nešto što se raspada ili svojim zadnjim trzajima dopire do nas.

Ovde se vidi ogromna površina pod padavinama južno od nas:

oblast1.gif

I to je to,nema promašaja:

oblast2.gif

@Kimi
Postavio sam ti jednom pitanje(mozda pre oko mesec dana),ali nisam dobio odgovor.Razumem,nas stotina pita,a samo ti odgovaras :D
Da li bi mogao,onako otprilike,po nekoj tvojoj proceni i na osnovu pracenja ove materije,da nam kazes-kakva li nas godina ceka kad su padavine u pitanju? Znam da su prognoze na duzi period nepouzdane,ali,eto,neka tvoja ocekivanja...

Biće prisutan do nedelje,nakon nedelje će srećom biti potisnut malo istočnije,sreća da je tako jer će pružiti mogućnost padavinama ipak.

Vetar u pojačanju od sutra,najjači u nedelju tokom u prvom delu dana.

U nedelju u prvom delu dana zahvaljujući jačajućem uticaju ciklona (koji će oslabiti vetar) treba očekivati jače naoblačenje i lepe padavine pre svega u južnom i centralnom delu Srbije,koje će se i ostvariti.A zašto će se ostvariti ?Zato što ovaj ciklon u nedelju nije neki prcoljak,već razvijena masa koji kišu nosi još tamo iz Libije i Tunisa u plodnoj južnoj struji.

I pre nekih par dana se ocekivala provala oblaka na jugu pa nije bilo nista.Ajde bas sada da vidimo sta ce biti od svega toga.

@Vojkanvrelo

Da,ali ne na jugu Srbije.Većih padavina je svakako bilo na kraju u delu zapadne i centralne Srbije,dok je samo Vojvodina podbacila.

@Paorpaor

Pa Vojvodina će svakako dobiti manje od ostatka zemlje,em što je najsevernija em što će najduže imati košavu koja će ometati padavine.U van košavskom području su dobre padavine i više nego sigurne.Posebno će Kosovo dobiti lepu kišu napokon.

@brankovic

Teško je to reći.Eto vidiš ja ubodoh onu hladnoću krajem januara,a februar evo već kompletno promaših.Tako da je to gotovo nemoguće reći na osnovu nečega.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh