Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja stvarno neznam taj fenomen podzemni voda ,kod nas kad Tisa krene u opadanje podzemne vode pocnu da nadolaze,sto se kosi sa principima spojenih sudova,dal neko zna sta je to posredi,nema mi logike.;Podzemne vode guraju kod nas.Jasno se vidi po strnjikama koje su u nižim delovima atara.Bile su suve u žetvi i nakon nje jedan izvestan period dok sada nisu.Proletos u neke delova atara nije moglo da se ode nikako.Voda je ulazila u kabinu traktora.Biće jako vesela i zanimljiva jesen.
Kimi kakva je razlika izmedju modela eta, eta 2 i gfs ?
Podzebne vode nadolaze izmedju V.gospoine i M.gospoine tako kod nas pricaju stari godinama i najbolje bi bilo busiti bunare u to vreme...
U skoro svemu.ETE su stari lisci,nasi tj. srpski modeli koji su bili glavni 80-ih i 90-ih.Danas su ipak slabo pouzdani,jer su Ameri i Britanci ulozili milijarde u svoje prognosticarske sisteme (UKMO,GFS,ECMWF) koji su danas Bog i batina prognoze u Evropi.
Sto se tice ublazavanja padavina,toga tesko da ce biti,jer su modeli vrlo odlucni i istrajni u velikoj kolicini padavina.
Podrinjski i Semberijski kraj po onome sto ja vidim lagano preko 100 litara,a sve ostalo je igra macke i misa.