Srdjan Žorž
Član
Hvala svima na objasnjenju oko izracunavanja kolicine kise. Kako sam ja izracunao ispada da je palo oko 58lit po m2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ista situacija kao kod komsije,Juce razvalila kisa uz jaku grmljainu,na 3-4 meste u selu udario grom,a danas pada ali sitna i slabog inteziteta....Kod nas ili susa ili poplave ,nema da unormali maloJuce od dva sata pa sve do pola osam , pala bas lepa kisa , pravi letnji pljusak sa grmljvinom.
Danas od pola tri, kisica niskog inteziteta ,evo jos sipi.
@srdjan žorž Та чинија ако је 28цм у пречнику има површину око четвртине метра квадратна. Колико воде имаш у њој па пута четири и толико ти је пало по метру квадратном. Ако је пречник посуде по висини исти, значи није неки конус. Воду или измериш помоћу неке канте и флаше или израчунаш, у твом случају, за ту чинију сваки центиметар воде даје око 10 литара по квадрату.
Kod nas između 15 i 20 l palo. Tri puta počinjao pljusak, i dalje pada lagana. Posle ovakve kiše samo mi bude krivo što kukuruz nisam gušće posejao.