Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas 33 sinoć i 10 preksinoć. Cvejo to što prognoze govore to možeš mačku o rep da okačiš.... Da kiše dolaze sa severa onda bi kod nas količina kiše bila malo drugačija. Koliko sam ja ispratio situaciju kiša je sinoć došla sa zapada ili jugozapada,ali nikako sa severa.
Inače kišomer bi trebalo da ima svaka malo bolje snabdevena poljoapoteka ali kod nas ih nema. Ja sam naš kišomer naručio i čekao ga brat bratu pola godine! Ali mislim da znam odakle je stigao pa ću otići direktno u tu prodavnicu da vidim šta ima na prodaju.

kod mene sinoc se ispadala za naredni 7.dana danas vedro bez padavina trenutno

Diklofen: izgleda da smo mi dobili najmanje,kod mene 5l evo sad opet krenulo,duva vetar i malo kisica pada,videcemo...

Zlatko Pap, neznam dali je kod tebe pala koja litra više, ali kod mene do 8 sati tačno 55 litara, plus ovih 5 litara posle 8
070520131619.jpg

a ovako su izgledale njive do Inđijskog puta oko 9 sati
070520131620.jpg

Konačni bilans nepunih 60 litara po kvadratnom metru.Žita su pošteno naderala,polog samo takav.U njivama leži voda a čini mi se da je u ataru palo mnogo više kiše nego na teritoriji sela.Sve u svemu nije loše.

Bogami i kod meni je pljuštala celu noć. Jutros kad sam išao za NS vidim da ima žita polegnutih...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh