Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
.

Evo ja vodim evidenciju padavina za moje mesto od ove godine,rezultati su sa snegom i dosta su precizni, merač je postavljen na visini od 4 m,tako da nema zaklona,postoji manja verovatnoća greške ali u suštini to je to.

9sgn0j.jpg
Bilo bi lepo kad bi svakog prvog u mesecu objavio ovu tabelu (ako imaš volje). Izgleda da smo mi dobili najmanje padavina.

dvije zanimljive slike iz moje okolice

labud_zps4df44437.jpg

trak_zps94a5174f.jpg

nema veze što je u vodi bitno samo da ne pada kiša po njemu :osmeh:

Bilo bi lepo kad bi svakog prvog u mesecu objavio ovu tabelu (ako imaš volje). Izgleda da smo mi dobili najmanje padavina.

Nikakav problem

U prosli cetvrtak se otopio sneg, u subotu pljusak sa grmljavinom i +17 stepeni, danas pre podne sneg dobro vejao a sada evo sunce posteno greje. Pa ko je ovde lud a ko zbunjen.:sta:

Pa jeste,ovo mesto nije daleko od mene nekih 15 km. kazu de je vetar sibao nekih 200 km/h pravi tornado,sta sve nece jos da nas snadje...

Kakav oblak !Za nas meteo fanatike prava poslastica.

U ovom slucaju razlog je bio snazan ciklon sa centrom upravo blizu Vojvodine potpomognut velikim gradijentom temperature (ponegde je islo do 21C po Vojvodini dok je u Slavoniji padao sneg i u nizim krajevima)

Dali neko zna adresu sajta na kom mozemo tacno odrediti lokaciju nekog mesta (altitude i longidude) i da te podatke mozemo ubaciti u neki matematicki model predvidjanja vremena koji bi nam pokazao trenutne, prosle ali i buduce vremenske podatke za temperaturu, vlaznost, tacku rose, brzinu vetra, padavine itd, itd...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh