Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od ponedeljka opet ozbiljnije kolicine padavina i ozbiljniji sneg...Mislim da sam bio u pravu pre 7-8 dana da setva repe nece biti moguca u martu,a sad odlazem i setve ostalih kultura za posle 10-og aprila...

Ovo je pravo vreme kako dolikuje ,i ovako je bilo dok je bila normalana klima. Sedamdesetih i osamdesetih godina niko nije ni pomišljao sejati do 15 04.a sada počeli u martu.Sećam se puno godina pa ovakav sneg padne u aprilu i istrune kukuruz,pa sejemo posle Đurđeva ponovo.Malo nas je umazila ova promena klime i globalno zatopljeljnje .Nadam se da će dati Bog da i ljeto bude normalno kao nekada.

To si 100% u pravu. Zadnje dvije godine su bile krajnje nenormalne što se tiče padavina. Ova je krenula kako treba, samo još kad bi se padavine smirile tamo do kraja prve sedmice aprila kako bi se zemlja prosušila za sjetvu posle 15.04. U mom kraju djeluje da je zemljište primilo vode koliko može jer počinje naveliko da leži na oranicama.

Ovako će biti u Kikindi.

Dakle, sutra i u nedelju ujutro nas čeka blagi mraz, u utorak(već tokom noći) i u sredu padavine sa temperaturom oko nule, a tek od četvrtka nas očekuje promenljivo vreme sa sporadičnim padavinama. To mu dođe da sigurno barem još desetak dana nećemo moći u njive.

eh posle danasnjeg lepog dana i tepmter. od 12 stepeni pocinje da ga zahladjuje,a taman mi niko krompir pod plastenik ...

kod mene danas cijeli dan pada snijeg, srećom je tlo toplo pa se odmah topi, maksimalna dnevna temperatura je bila +2 a trenutno je nula.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh