Hladno preko svake mjere, ne može napolju da se bude bez jakne. Mene stegla prehlada, ove promjene od ekstremne vrućine za ovo doba godine (prije bukvalno par dana je bilo 34 stepena u hladu) do ekstremne hladnoće (jutros smo imali 3 stepena!!) a samo što nije nastupio Jun, stvarno loše utiču na zdravlje. Kukruruz već ima problem sa vodom, što je mnogo mnogo je. Iskopao sam kanale na svim ugroženim parcelama, nema vode da stoji ali je zemlja natopljena preko svake mjere i ne može više da primi vodu. Mnoge komšijske parcele će imati veliku štetu, samo na jednoj parceli od 3ha (državna, uzima je komšija u zakup) otprilike 1ha je pod vodom već 10 dana tako da je kukuruz tu pokojni, na jednoj koja je odmah ispod moje ali je gazdi mrsko da iskopa par metara kanala (parcela ima 1ha) cijela parcela je 100% propala, kukruz je pod vodom i već je mrtav (pobijelio i stabla su trula). Razumijem da je vrijeme naopako, da ima previše vlage ali ne mogu da shvatim da ljudi ulože u oranje, sporemanje, djubrivo, sjeme, prskanje a mrsko im da potroše sat vremena da malo pročiste kanale.