Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od kise izgleda nista nema je ni na vidiku

Čudno mi što niko ne govori ništa o prosečnoj temp .ovog leta.Dali je to neko pratio ,neznam ali po meni je debelo iznad proseka.Mislim da je ovo 4 talas temperature koji dolazi da će prelaziti 35c.Kako je krenulu možda bude i u septembru.

Čini mi se spasoje da sam jednom piso šta sam čuo na radiu , da je 24 časovni prosjek za juli (ili bješe juni?) u Hrvatskoj zadnjih 130g 21, nešto stepeni , a ove godine 25, nešto , i najveći ikad. I kod mene je Gospojina seoskal slava i uglavnom pokisne.

Ko zna,mozda se ovakvo vreme nastavi i u septembru. A neki ovde kazu : "sta ce ti sad kisa"??? Jasno je svakom da ne bi mogla pomoci prolecnim usevima,ali vec bi trebalo da pocne da pada da bi se koliko toliko nadoknadio nedostatak vlage koja je neophodna za jesenju setvu.

MOMO. Ja već godinama uoči Gospe idem pod Ozren i tamo se noćuje ,i nepamtim da smo kisli uoči Gospojine, e sad sutradan se vraćama ali se tada slabo ičega sećamo.:spavam:A recimo 1995 sam bio na PLANINI vITOROG 1600 M. i 28 o8 osvanuo sneg 10 cm .a kod kuće 42 dana nije pala kiša .Imao neki berlej duvan i sve propalo.

Čudno mi što niko ne govori ništa o prosečnoj temp .ovog leta.Dali je to neko pratio ,neznam ali po meni je debelo iznad proseka.Mislim da je ovo 4 talas temperature koji dolazi da će prelaziti 35c.Kako je krenulu možda bude i u septembru.

Ovo leto ce verovatno biti najtoplije od kada se vrse merenja u Srbiji !

Ja vec dizem ruke od svega,ceka nas pakao nad paklovima od 21 do ko zna kada...svako osvezenje se topi ko led na suncu.

Zamislite kakva je to bolest kad 24 preturbacije GFS-a ne vide nikakvo osvezenje ni narednih 15 dana (sem 2-3)...to je nesto strasno i prestrasno

BOZE POMOZI NAM I SPASI NAS OD OVE PUSTINJSKE NEMANI :sreca::sreca::sreca::sreca::sreca::sreca:

Vezite se,upravo krece novi vreli talas.A ja bih samo da vidim jos jedan letnji pljusak,onako pravi,cisto da me razuveri da ne zivim u sahari nego u Srbiji.

Ovo leto ce verovatno biti najtoplije od kada se vrse merenja u Srbiji !

Ja vec dizem ruke od svega,ceka nas pakao nad paklovima od 21 do ko zna kada...svako osvezenje se topi ko led na suncu.

Zamislite kakva je to bolest kad 24 preturbacije GFS-a ne vide nikakvo osvezenje ni narednih 15 dana (sem 2-3)...to je nesto strasno i prestrasno

BOZE POMOZI NAM I SPASI NAS OD OVE PUSTINJSKE NEMANI :sreca::sreca::sreca::sreca::sreca::sreca:
Strasno...

Kako tvoje gice podnose ? Moji imaju jednu krmaču i još par manjih i većih drugara . Budu vani u šljiviku -toru i svaki dan im neko pusti vodu i napravi blato . Milina ih gledat kako uživaju.

+17 vedro. Od danas ovi gore raspaljuju za ozbiljno vatru, valjda da dotuku ovo malo useva sto je ostalo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh