Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno ne pada, uspeo pre sat vremena da povratim kontrolu nad situacijom, tj ociscen trotoar duz kuce, pa prelaza za auto, pa avlija, pa staza u dvoristu do kotlarnice, do 2-3 supe, do skladista ogreva i do uglja, takodje podsprajcovao neke supe sa 4-5 birnica gde smatram da je kriticno, jeste da ovaj sneg nije tezak, al necu da mislim za ostatak zime.
Nije bas moro da padne

Sneg je takoreći prestao da pada.Proleti po koja pahuljica.
Imao sam i pomoć pa se lako čistilo.

45cm na mernoj stanici , pa mi vise nego Kopaonik snega:osmeh: Lopate se nehlade ali zato bas mi je drago sto ce klinci da uzivaju u ovim carolijama a nasa zita pevaju ispod snega :D

Mrzim sneg iskljucivo zbog nesposobnosti nasih lokalnih cistaca puteva koji i ovako mali sneg nisu sposobni da ociste, soli i rizle gotovo da nema nigde! Danas da mi nije pomogao nas kolega sa foruma Postar i jos par momaka koji su me izgurali uz jedno brdo morao bih da ostavim auto i cekam prolece. Ovim putem se javno zahvaljujem Postaru na pomoci:ppozdrav:

Nema na cemu,da su bar bacali so i rizlu mozda bi bilo bolji prohod,ovako leda svuda.
Kad pogledam,nema koja kuca i supa sa otvorenim delom,nije zavejana,dzaba garaze,kad vetar naduvao i zavejao do najmanjeg coska.

Komšo .ja imam i kući pa u 2-oj i 3.oj zdravstvenoj,njih ne interesuje kako ćeš.s čim ćeš.Imam jednu plastičnu lopatu i to mi je sav alat.A sad pošto su putari bili ažurni svugde peške.

Kod mene čišćenje snega nije samo posao kotlara, majstora održavanja i spremačica. Sav kadar se prema sposobnostima stavlja na raspolaganje za dodatne aktivnosti. Ja nisam previše opterećen administracijom, to za mene uradi neko drugi, ali zato sam prva rezerva za fizikalisanje, a rezerve se pozivaju u ovakvim situacijama. Lopataju kod nas ponekad i fakultetlije. U školi Sveti Sava su u februaru nastavnici lopatali kad nije bilo nastave.
Ovi tvoji ako nemaju kadra za to(pretežno ženski kolektiv pretpostavljam) kako se nisu setili da angažuju preko studentske ili još bolje da je opština pokrenula socijalne slučajeve da čiste ispred javnih ustanova kao što su onomad krčili žbunasto rastinje oko bivše kasarne.

- - - - - - - - - -

Put Kikinda - Banatsko Veliko Selo je neprohodan.

Kod mene čišćenje snega nije samo posao kotlara, majstora održavanja i spremačica. Sav kadar se prema sposobnostima stavlja na raspolaganje za dodatne aktivnosti. Ja nisam previše opterećen administracijom, to za mene uradi neko drugi, ali zato sam prva rezerva za fizikalisanje, a rezerve se pozivaju u ovakvim situacijama. Lopataju kod nas ponekad i fakultetlije. U školi Sveti Sava su u februaru nastavnici lopatali kad nije bilo nastave.
Ovi tvoji ako nemaju kadra za to(pretežno ženski kolektiv pretpostavljam) kako se nisu setili da angažuju preko studentske ili još bolje da je opština pokrenula socijalne slučajeve da čiste ispred javnih ustanova kao što su onomad krčili žbunasto rastinje oko bivše kasarne.

- - - - - - - - - -

Put Kikinda - Banatsko Veliko Selo je neprohodan.

Komšo,sve što su uradili je da su me zvali da treba da je počišćen sneg.I kada je prošle godine bilo proglašeno vanredno stanje ja sam opez ostao sam (da ne grešim dušu jedna spremačica mi je pomagala ) ali je velika kvadratura.

Kod nas je kadar isuviše fin da bi se hvatali lopate,
na putevima 2-og prioriteta,sneg sigurno 30-ak cm a "Gredina" mehanizacija zavejana u njihovoj bazi.Pare su velike uzeli a posao nije urađen.Kako ćemo mi iz 2-og prioriteta doći do putva 1-og prioriteta

Ako te sutra put nanese pored moje firme, baci pogled kako je spičeno do betona. To je mojih ruku delo i majstora održavanja - Bate iz Kumanovske. Jednu lopatu sam sa'ranio danas. Radio sam sa njom dok mi nije ostala samo četvrtina od nje. Kaže Bata da će sutra odmah trebuje dve od onih kvalitetnijih i dobiće ih bez problema.
Nego, imam iz svinjca jedan stari Hondin motokultivator sa originalnim, ali i sa automobilskim točkovima. Benzinac je u pitanju, pa zimsko paljenje ne bi trebalo da predstavlja problem. Taj godinama ništa korisno nije radio osim nešto minimalno oranja i frezovanja bašti gde traktor na može da priđe pa sam počeo da razmišljam o nečemu ovakvom:

http://poljoinfo.com/showthread.php?5645-Grtalica-za-sneg-ili-nešto-drugo-namensko

Prvom prilikom čim vreme dozvoli krećem da čeprkam po otpadima da nađem neku malo jaču cev većeg prečnika, presečam je na pola pa malo još fazoniram velikim čekićem, a onda bušilicu, brusilicu i švajz-aparat u ruke... Jeftinih lanaca za točkove raznih dimenzija ima kod Kineza "Sufen Sucen" na spratu.

Ako te sutra put nanese pored moje firme, baci pogled kako je spičeno do betona. To je mojih ruku delo i majstora održavanja - Bate iz Kumanovske. Jednu lopatu sam sa'ranio danas. Radio sam sa njom dok mi nije ostala samo četvrtina od nje. Kaže Bata da će sutra odmah trebuje dve od onih kvalitetnijih i dobiće ih bez problema.
Nego, imam iz svinjca jedan stari Hondin motokultivator sa originalnim, ali i sa automobilskim točkovima. Benzinac je u pitanju, pa zimsko paljenje ne bi trebalo da predstavlja problem. Taj godinama ništa korisno nije radio osim nešto minimalno oranja i frezovanja bašti gde traktor na može da priđe pa sam počeo da razmišljam o nečemu ovakvom:

http://poljoinfo.com/showthread.php?5645-Grtalica-za-sneg-ili-ne%C5%A1to-drugo-namensko

Prvom prilikom čim vreme dozvoli krećem da čeprkam po otpadima da nađem neku malo jaču cev većeg prečnika, presečam je na pola pa malo još fazoniram velikim čekićem, a onda bušilicu, brusilicu i švajz-aparat u ruke... Jeftinih lanaca za točkove raznih dimenzija ima kod Kineza "Sufen Sucen" na spratu.

Ovim mojim bolje izvadi zdrav zub nego da tražiš lopatu (4 godine sam donosio od kuće),prošle godine su mi dali 1 plastičnu i to je sav alat koji ja dužim kao majstor.Ti si u muzičkoj školi

Jesam. I naš Bata u glavnom nosi alat od kuće. Ja sam čak kupio jedna špic-klješta za tamo jer mi trebaju svaki čas, a desi se da Bata baš tog momenta nije tu ili je poneo sve osim špic klješta. To je normalno da ne obezbeđuju sav alat ali metle, lopate, grabljice, higijenski potrošni materijal itd. to mora da se ima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh