Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da niste na skijanju:
images

+32 trenutno valda ćemo izdržati naredna dva dana od srede najavljuju malo niže dnevne temperature.

Danas kada sam se vracao kuci sa puta na termometru jedne benzinske pumpe pokazivalo je +44 stepena oko 17 casova,strasno

Da jE sve u redu u njivama ,ne bih ovu temperaturu ni osećao.Meni je zima smrt .Dao bi 5 zima za jedno leto .Ali da ne padne kiša ovako dugo nisam ni sanjao .Bilo je kod nas 95g. 45 dana bez kiše. Mislim da je sutra zadnji dan preko 35 eventualno još u utorak .

Sve se nadam da ovaj vruć vetar koji duva ceo dan neće ostaviti nikakve "dodatne" posledice na već izmučene useve.

Za vreme zetve sam isao sa kombajnom u jedan udaljen atar izvan sela i tako dok sam vozio brojao sam njive sa strnjikom i izbrojao samo 5....Sve ostale su bile pod kukuruzom...A ovih dana do kasno ostajem navodnjavam ove povrtarske kulture da ih barem odrzim u zivotu...I posmatram nebo to je ljudi katastrofa od avijona koji se medjusobno ukrstaju i ostavljaju bele tragove...Moj zakljucak da neko namerno prati sta se seje u odredjenom podrucju i namerno projektuje susu ili lose vreme....Jer nelogicno da moja oblast nije od maja meseca dobila samo 25l padavina do danas.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh