Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na meteoforumu sam pročitao da 1 mm padavina na ovako niskim temperaturama može da da 2,5 cm snega (danas u Koršumliji)
Ako prognoze daju oko 40 mm padavina ,evo metar snega.Član Kimi zna to bolje da objasni :osmeh:.
30496809_metgram.gif

treba snega mnogo psenici...Ovima sto su zatvorili brazdu ne treba 1 metar snega....
A za ciscenje cemo lako sreca u kondiciji sam,ima i mojim starijim komsijama da pocistim trotoare :)

Kod mene-11 i od sinoc pada sneg nisam merio ali ima ga preko 30 CM okovani smo ledom pocele su i cevi za vodu da mrznu na kucama gde nema izolacije od nedelje je temperatura -23 prava zima.

Kada sneg pada na ovako niskim temperaturama (što će i biti slučaj sutra i za vikend,sem na istoku i jugu kada bi u subotu mogla temperatura u plus uz topljenje snega)

U takvim situacijama 1mm padavina može da rezultira od 2 do (u ekstremnim slučajevima) 5cm snega.

Najviše padavina očekujemo upravo na zapadu i u Vojvodini (od 25-35mm pa vi računajte),a najmanje na kranjem jugoistoku.

Ovde pada slab krupan sneg.

-12°C.

Ikod nas duva vetar i polako pada sneg kao list sa grane, valdaće napadati pa da se malo rekreiramo.:bravo:

Svuda pada al izgleda samo nas obilazi. Daće Bog da se i kod nas zabeli.

Temperatura -2 pada sneg i to baš gust sa krupnim pahuljama, nema vetra.

Kod mene lepo zabelelo i sad stalo.Tako je nesto i prognozirano.Sutra se ocekuju obilnije padavine.Lopata naostrena.:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh