Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da i to mokrim kanapom pa na suncanih i lepih +43

Jedna slika iz proleća prošle godine.Da se malo "osvežimo"
P3070088-1.JPG

Jedna slika iz proleća prošle godine.Da se malo "osvežimo"

Kako se sad drže usevi na tim parcelama na kojima često leži voda?
Moje sve njive su u višem delu atara i nikad nisam imao pojavu vodoleža, (ali katastrofalnog podbačaja prinosa od suše sam imao više puta), pa ne znam kako se takve parcele ponašaju u sušnim godinama...

Kako se sad drže usevi na tim parcelama na kojima često leži voda?
Moje sve njive su u višem delu atara i nikad nisam imao pojavu vodoleža, (ali katastrofalnog podbačaja prinosa od suše sam imao više puta), pa ne znam kako se takve parcele ponašaju u sušnim godinama...
Kako koja ,negde se drže a na nekima je loše.Nema pravila.

Gledam i ne verujem kako meteorolozi zanemaruju ovo zahlađenje u četvrtak...na severu zemlje će biti oko 26-27°C uz pojačan severozapadni vetar.Naravno,osvežiće i u ostatku zemlje (pojačan vetar od sredine dana i u centralnim predelima),ali ipak će temperature biti malo više dok ne stigne zahlađenje (jedino na krajnjem jugu se ništa baš i neće promeniti,i dalje će biti do 35-36°C u četvrtak,a pojačan vetar tek uveče).

No,izgleda da to njima nije ništa...

Nakon toga,još 2-3 vruća dana i onda definitivan odlazak vrućina na malo duže čini se...

EDIT:Ma kakva 2-3 dana,po GFS 06Z jedino petak topao,i u subotu već jak vetar i dolazak jeseni...

a kisa?

zahladjenje bez kise nasim usevima ne znaci bas mnogo

GFS na to kaže:''Darovanom konju se ne gleda u zube''

Šalim se ja malo naravno...još je rano govoriti o bilo kakvim padavinama.

@Nedjooo

Nijednu !Ja sam sam sebi Web stranica :osmeh:

Najtoplije je u 16h u Velikom Gradištu i Negotinu sa 38 stepeni.

U NOVOM SADU je 36,uz vedro nebo i zapadnjak 3 M/S.

Sive strelice su verovatno smer kretanja oblaka a ostalo nemam pojma.Znam samo da sa strane po bojama mozes da ocekujes koju kolicinu padavina bi trebalo da dobijes spram crteza i to je to.Samo je problem sto se slika pomera na 6h a oblaci mogu u medjuvremenu da se razbiju i opet dobijamo samo okrajke izgleda,ili mi se tako cini.Jos nisam video tamnu boju nad Srbijom kao nad Austrijom,Svajcarskom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh