Vremenske prilike u 2011. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene nista trenutno,dace bog da malo i kod nas pokvasi.

Malo pre sam se vratio iz atara,toliko je strasno izgledalo iz pravca sela,da nisam skidao nogu sa punog gasa,a od kise jos nista:udri::udri:a najgore je sto nisam ni zavrsio tarupanje....

Kod nas ja počelo da pada.... grmi i seva, ali nešto mi ne miriši na veliku kišu....... A bio sam danas u B.Topoli i usput sam gledao, jako žalosno su izgledali kukuruzi!

Pocela slaba neka kisa al zato seva i grmi ko ludo. Iskopcavam sve zivo dok fercera. Da ne bude ko prosli put da mi rikne piksla.

Evo ovako, u nekih 45 min je palo 36 litara kiše kod mene u dvorištu. Bilo je i malo leda u par navrata, ali ne tako strašno. Onda je kiša stala pa sam očitao kišomer, a sad ponovo pada, doduše mnogo slabije nego u prvom navratu. Po mađarskom radaru (jer našem treba limun da se seti da okači snimak na net) se vidi da je selo bilo u najžešćem oblaku a da je atar (bar onaj deo koji mene zanima, tj. gde su moje njive) bio u nešto slabijem oblaku pa pretpostavljam da je tamo bilo manje od ovih 36 l kiše u selu. Atar južno od kanala, je takođe bio u veoma jakom oblaku...
Koliko vidim, oblak je otišao na istok, pa bečejci i novobečejci očekujte spasonosnu kišu!

Puše vetar,nešto kao seva a od kiše ni traga ni glasa.Čini mi se da za nas nema kiše ovog puta,daj bože da grešim ali ne verujem da će pasti.

ovde kod nas ništa od kiše,neki vetrić duva a izgleda za kišu nema, obićići će nas kao i dosad, od marta nije bilo prave kiše, jadno sve izgleda

Evo ovako, u nekih 45 min je palo 36 litara kiše kod mene u dvorištu. Bilo je i malo leda u par navrata, ali ne tako strašno. Onda je kiša stala pa sam očitao kišomer, a sad ponovo pada, doduše mnogo slabije nego u prvom navratu. Po mađarskom radaru (jer našem treba limun da se seti da okači snimak na net) se vidi da je selo bilo u najžešćem oblaku a da je atar (bar onaj deo koji mene zanima, tj. gde su moje njive) bio u nešto slabijem oblaku pa pretpostavljam da je tamo bilo manje od ovih 36 l kiše u selu. Atar južno od kanala, je takođe bio u veoma jakom oblaku...
Koliko vidim, oblak je otišao na istok, pa bečejci i novobečejci očekujte spasonosnu kišu!

Svaka čast na preciznom i iscrpnom odgovoru i neka pi pane noćas još toliko

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh