dilema, ako skupim seno sada da li ću popodne stići da ga izvučem?? juče je kod mene bio ekstra dan a ja zbog straha od kiše ispresovo i izvuko lucerku sa balama teškim u pm. sad se tresem da se ne upali? ima li goreg i težeg posla od ovog našeg?
igramo šah sa onim gore.
te bale deteline samo dobro posoli(moze bilo koja so i stocna) i ostavi na nekoj promaji i nista im nece faliti...doduse nzm koja je kolicina u pitanju dal to moze?
Moka lucerka će kanda ostati napolju dok ne prođu kiše... Sad sam bio da vidim, mokro u tri lepe.... Do sutra nevredi grabiti, a ako noćas opet bude kiše Nova tera već je 10 cm, a stara leži u njoj....
Neznam koliko je noćas palo ali oko podneva su mladji izašli da špartaju papriku.Taman su se uputili kad se spusti pljusak od nekoliko litara i sad opet sija sunce ali nemože da se šparta.
ja sam na svu srecu detelinu pokupio i upresovao juce, nebo je bilo vedro al uvece kad je pocelo da tutnja.... strasno... pala je dobra kisa tako da danas nista nisam radio , nego istovarao detelinu sa prikolica (prikolice su bile pod supom).
evo najavili su mestimicne padavine do ponedeljka a u utorak ceo dan kisa.