Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i kod mene nesto kilavi cas pada cas ne , samo da se prolepsa malo do petka da idem na sajam,sve odlazem i odlazem :sta: :sta:

E ako ove godine bude susa,onda stvarno nema smisla.
Sad ozbiljno. Negde sam procitao podatak da u Vojvodini od 100 godina,50 bude susnih,15 kisnih i 35 normalnih. Valjda smo sad medju ovih 15 :sta:

Eno ja sad video Nojevu Barku sa sve životinjama kako mi prođe pred kućom... Ovo već stvarno ne sluti na dobro! :haha:

A do skoro su ljudi kod mene pricali da posto je bila onakva zima da ce godina da bude izuzetno susna, a napolju ko da je u toku novi potop :haha:

Bice susna godina, ali ce poceti susa onda kada se bude pokosila trava (ako se pokosi)!

Dobro je rekao moj deda pre nekoliko godina "... Pokvarise klimu ovi djavoli sto idu gore (na mesec...)"

A drugi kaze "... ama okrenula se zemlja na severni pol..."

Sta je u pitanju neznam, ali sve vise se upravlja sa padavinama sa zemlje samo sto mi neznamo ko i kada i zasto.
Poznato je da Rusi regulisu padavine na odredjenim teritorijama kao naprimer za parade i sl. manifestacije. Jednom sam bio u Moskvi kada su svi mediji objavili da je kisa odlozena za dva dana da bi se u lepom vremenu odrzala neka manifestacija na crvenom trgu, u centru Moskve...

I kod nas 1.dan bez kise i malo toplije vreme za nekih 3-4 stepena duva istocni vetar brzinom od 2,3 metra u sekundu : :D

Sad cujem od komsija da nailazi dva metra vode na Tisi ::lose:: ::lose:: ::lose:: a kod nas jos stoji prokinuta rupa na maloj dolmici na ljutovu u N. Beceju.... zadnji talas su sprecili od ulaska tise u atar Ljutovo dzakovi sa zemljom ... koji su poredjani duz tog procepa al kazu da to nece sad izdrzati... kazu da se sutra ide jos nabacivati dzakova.... jbg bas se ljudi opustili i posejali a ona opet gore.... ::lose:: ::lose:: ::lose::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh