Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vec 2 nedelje nismo imali kisu, a vrucine nenormalne, kukuruz i soja placu za kisom, tako dobro bi doslo bar nekih 30 l po m2. ( ali ciste bez grada )

Uuu pa kakvu vi to onda zemlju imate kad joj 4 dana toplog vremena izvuku one silne kise.
Kod nas kise ne treba bar jos nedelju dana,pa i dve,e onda bi mogla da padne. Za kukuruz ni ne mora,vec samo za soju jer ce uskoro poceti nalivanje zrna. Inace kod mene konkretno u njivama je bilo gotovo blato do pre 7 dana.
Uglavnom gledam prognozu i kazu cele nedelje toplo,samo da ne bude bas jako toplo. Sunca treba,ali ne i 40 c.

Kakva kisa :sta:.Kod nas je netreba do jeseni.Prekjuce provala oblaka,zetva jos nije gotova.

Kod nas se trenutno sve zeleni ko gora i vlaga je bas blizu na nekih 5-6 cm (jutros malo cackao).
Jedino mi se ne svidja sto formira po dva klipa,pa ako ne padne malo kise u avgustu jedan ce zakrzljati,a ni drugi nece biti nista bolji.
Uglavnom danas je bilo toplo,ali nista extremno. Ipak je leto.

24qifdi.jpg

Merio sam t pre 5 min na suncu,direktno, 43 C ,ali nije osecaj los,bar ne za sad. Nije tesko vreme,pravo letnje,mada bi moglo da bude i koji stepen nize. Na dva metra visine u hladu je oko 34 C.

Kod mene (zadruga u Ilandzi) danas ukljuceni sistemi za navodnjavanje, voda preko potrebna soji, a mislim da smo manje i dobijali padavina, zemlja teska (rit).

Nesto se pocelo mutiti iznad NS seva, grmi a ima i vetra. Dali negde pada jer se temperatura sanjila za desetak stepeni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh