Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od ponedeljka nestabilnosti par dana sa pljuskovima i grmljavinom mestimično :kisa:. Temperatura od sutra u porastu ( kao cena kukuruza ::namigivanje:: ) do 20 jula će da postigne i 40 stepeni :cool:

@kiraj
Slikano je u Glozanu i nije uspeo sam da se izvuce.Izvlacila su ga dva Deutz Agrotron 180 i ljudi kopali oko njega.

šandor je napisao(la):
Od ponedeljka nestabilnosti par dana sa pljuskovima i grmljavinom mestimično :kisa:. Temperatura od sutra u porastu ( kao cena kukuruza ::namigivanje:: ) do 20 jula će da postigne i 40 stepeni :cool:

ne vidim ja baš tih 40, ali vidim kišu od utorka pa do u nedogled.
daleko je utorak. može tu još svašta da se promeni.

Ove godine definitivno nece biti toplo leto. Mozda od 20, jula ,ali i to ce trajati par dana jer ona narodna "od sv. Ilije leto sve milije" je tacna 100 % , a ako jos znamo da se za Petrovdan (12.0:cool: kaze da je prvi jesenji svetec onda je jako mala verovatnoca za tih 40 ,mada sve je moguce. Doduse najavili su Miholjlsko leto sto bi nam i odgovaralo.

Ma stalno menjaju, što kažu na jednom radiju: prema nagađanju meteorologa vreme danas će biti...

Елементарна непогода звана >Воде Војводине<!
os6hau.jpg

Овако је било још само 1942 године када су немци пустили Мориш из Румуније!
30rod94.jpg

Овако нам изгледа гробље!
33vzwae.jpg

А ово су канали за одводњавање,који нису дирнути пуних 43 године од кад су ископани!

Da dodam sliku iz mog atara gde je kanal koji treba da odvodnjava i koji je do ove godine funkcionisao dobro ,sada postao kanal koji je poplavio ogromne površine.Koliko sam video neko je nestručno spojio kanale za odvodnjavanje sa kanalom koji dovodi vodu za navodnjavanje .
11wf47b.jpg

tarana je napisao(la):
šandor je napisao(la):

ne vidim ja baš tih 40, ali vidim kišu od utorka pa do u nedogled.
daleko je utorak. može tu još svašta da se promeni.

Stvarno ovi menjaju prognozu, sad predviđaju toplo vreme sa temperaturom oko 35 stepeni bez padavina za ceo jul :cool: :cool: :cool: . Tražićemo mi još kišu :cao:

Gledam za celu sledecu nedelju i nasi i hrvati predvidjaju lepo vreme bez padavina sa temperaturama oko 32 . Ako bude ovakvo vreme bice to odlicno za ueve,konacno i njih sunce da ogreje. Kise ne treba jos 2 nedelje minimum.

Izgleda da ne pratimo iste medije.Kod nas javljaju od ponedeljka do četvrtka :kisa: :kisa: :kisa:,jedni će pogoditi :haha:

Ovo vreme kao da je poludelo u NS danas sija sunce ko ludo, usput dobar pljusak a sunce i dalje sija ko ludo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh