Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da znam i kod kog je trgovca, južni Banat je u pitanju.Neki dobar i uverljiv prodavac ga je prodao izgleda.
Podesava se zahvat 1 vrazde i kosa vuca zato imas 2 podesavanja,nikako zahvat.
nije mi jasno kako ima fiksni zahvat 50cm po glavi.....toliko je kad se podesi kako kažeš.Na tom malom toplingu šteluješ da ti plug ide pravo u odnosu na traktor, a taj plug ima fiksni zahvat.
Za promenu radnog zahvata moraju sve glave da se zakrenu.
Tako je, tako sam merio, uzmeš ravnu štaflu i na betonu staviš uz plaz i do narednog ili ispred plaza ili iza ivice raonika (odnosno plaza). Ali u tome i jeste problem, 35 cm je, to sam merio kad sam kupovao plug, sad ću ponovo tu meru proveriti, jer sam smatrao da treba da bude fiksno 35 cm i meni dovoljno, nisam planirao ni da širim ni da skupljam. Problem je kad pustiš u brazdu i postaviš da ide ravno plaz za traktorom, onda ima 50cm brazda, a ako ga sa tim toplingom dovedem na 35 cm (zahvata 140 cm sa četiri glave) onda ide u neorano i plaz nije uz brazdu i zato i ima kosu vuču.....Kako ti uopšte meriš koliki je zahvat jedne brazde? Tako što u oranju izmeriš koliko skine u prohodu pa podeliš sa brojem brazda? Ako tako određuješ zahvat jedne brazde - ne može tako da se računa jer se plug zabrazdio.
Uzmi lepo neki duži lenjir, nasloni na plaz i onda izmeri rastojanje od lenjira (preneseno od plaza) pa do špica raonika brazde iza te na kojoj je lenjir...
to sam i ja pomislio.......ali ja to ne mogu da menjam, on opkoračuje 140cm sa gazom.....Nešto si zajebao pri štelovanju ili ti ne stoje točkovi na traktoru kako bi odgovaralo tom plugu.
Za neke mora i to. Sam je čovek napisao da je 140cm razmak između točkova, to je verovatno preširok razmak da bi mogao prvu brazdu da smanji na potreban zahvat i onda zabrazdom ne može da popravi situaciju jer mu prva brazda hvata više nego što treba i baca ga.Ne podesava se razmak tockova prema plugu već plug prema razmaku točkova na traktoru.