l950 je dobar plug, ali za cenu koju sam ja dao za njega, 1560 eura. Mislim da danas za 3000 eura i nije bas najsrecniji izbor.Sto se tice pucanja grede, rekao bih da je tu pre u pitanju neadekvatna upotreba, nego losa konstrukcija. To jednostavno nije plug za upotrebu u teskim uslovima, kada je dubina 30+ cm, a plug agregatiran traktorom od 120+ konja.
Najveca mana na l950 po meni je resenje tocka. Mnogo tu gusi, jako je blizu postavljen, a i podesavanje dubine nije bas najsrecnije (mada je najjeftinije). Ja sam ove godine malo modifikovao plug, tj tocak, nosac sam prebacio na srednju glavu, a izmedju tocka, i nosaca sam ubacio 2 cevi od nekog pluga 150x150, tako da sam tocak udaljio od pluga nekih 40 cm. Nisam vise imao problema sa gusenjem.
Za sledecu sezonu na te cevi planiram da namontiram crtalo, i mislim da ce to onda biti dosta ozbiljniji plug.. Ostaje problem klirensa, koji ne mogu resiti. Malo je problem zaoravanje netarupanog kukuruzusta, ali se i to da resiti.Ako je plug nastelovan na 3x35, strogo se mora voditi racuna da u jednom prohodu levi tocak ide po sredini vrste, u sledecem da ide izmedju dve vrste. U tom slucaju je gusenje mnogo manje. Dodatni nacin je smanjenje brzine. Npr, cesto mi se desava da na 7 km/h plug gusi, a vec na 6 km/h ide dobro.