Vlagometri za žitarice

Uzeo sam preko ebay kineski vlagomer kao sto ima Spasoje i banePA,ali problematican je sa tacnoscu.Na poz3 meri10,5,na poz4 meri 9,5,a izmerena vlaga u silosu 19.1%.Da li treba tabela da se pretvori u pravu vrednost ili kalibrirati?

img1888.jpg

img1889r.jpg
 
Jasam kupio isti takav vlagomer pre dva meseca, koristio sam ga u kombajnu i zadovoljan sam kako radi , kući imam Dickey-john pa sam ga testirao i zaključio da kukuruz meri tačno na trojci ali one viljuške moraju da budu skros zabodene u kukuruz, znači nemože da meri mali uzorak jer onda nije tačan pokazuje vlagu mnogo manju. Za te pare je odličan, ja imam sondu ugrađenu u kombajnu a aparat mi je u kabini, mali problem je ako ostane uključen brzo istroši bateriju neisključuje se sam kao Dicky-john i meri vlažnost na 0,5%
 
Jel treba da se vadi baterija iz tog kineskog vlagometra, kad duze ne radi, a inace stoji u toploj sobi?
 
Imao sam MD 7822 i to je golo govno.Tri merenja razlika u vlagi 1.5-2%.To je jako lose.Sta i ocekujes za 50-60 eura.
 
imam ga ja kupio sam ga jesenas a sto kolega diklofen kaze da je golo govno ne bih ti preporucio
 
Pozdrav

malo nisam merodavan da komentarisem na ovu temu, ali ipak da kazem sve se opet svodi na to koliko para toliko muzike. Ali opet i za male pare moze nesto da se uradi, ali ne mozete da ocekujete od MD7822 za 40e da meri sve i svasta, ako sto neki hoce. S druge strane i sami korisnici ako vec hoce da ga kupe treba da budu spremni i na njihovo podesavanje, a ne da misle da treba samo da ga zabodu i to je to. Sta mislite da se Dickey John mini gac i onaj veliki 2100 ne podesavaju. A kolegi diklofenu cu pokloniti jedan takav sa slike pa da uporedi sa tim njegovim, posto je hteo da prodje jeftinije. Uglavnom nijedan od njih nema problema sa merenjem zita, ali problemi nastaju kod krupnijeg zrna, narocito kukuruza. Kod nekih modela koji imaju za podesavanje ako se ne podesi bez problema cete dobiti gresku od 2%. Zavisi koga kolika greska zadovoljava, s druge strane za te pare ne mozete ocekivati da bolje meri od onih zadruznih koji kostaju 4000-5000e. A i probajte u sezoni da jedan isti uzorak odnesete na vise otkupnih mesta, razlika izmedju njih ce biti 0.5-1%, a svi imaju iste uredjaje, kako?
 
Nazad
Vrh