Vlagometri za žitarice

diklofen

Član
Učlanjen(a)
24 Jan 2009
Poruka
11.659
Lokacija
J.Tomić
Ja imam taj zuti sa dve sonde.Nisam zadovoljan jer nikad nisam siguran jeli tacan.Nije isto gurnuo sondu 5cm ili 15 cm.Koliko para toliko muzike.Jednom pokaze 13% odma zatim 14,7%.Eno nov stoji na prozoru I deca se igraju sa njime.
 

tesla

Član
Učlanjen(a)
29 Maj 2011
Poruka
2.385
Lokacija
Stara Pazova
Ako imaš taj vlagomer, verovatno imaš i uputstvo, pa pogledaj tamo, ima objašnjeno kako se baždari, a hektolitar se očitava: 1-prtisak na OK=prosečna vlaga, 2-pritisak na OK=težina uzorka, 3-pritisak na OK=hektolitar, pa zatim ako te interesuje temperatura uzorka pritisak na "species" :ppozdrav:.
Samo prilikom bilo kog merenja, količina uzorka mora biti do unutrašnje ivice gornjeg levka posude, ili skineš taj deo "levak" pa poravnaš, jedino tako precizno meri vlagu, a samim tim i hektolitar.
 
Poslednja izmena:

Topalov

Novajlija
Učlanjen(a)
18 Apr 2018
Poruka
18
Lokacija
Novi Sad
Vi što imate Wile 55, da li možete da izmenite tačno vlagu u soji ako ima i zelenih zrna u uzorku? Imam jedan vlagomer stariji sa analognim pokazivanjem rezultata ali je isti sistem merenja kao dok Wile 55 no u slučaju kad ima zelenih zrna u soji nema ništa od merenja, svaki put vrlo različiti rezultati.
 

Metodije

Novajlija
Učlanjen(a)
29 Okt 2017
Poruka
6
Lokacija
Ilandza
Kolege da li neko poseduje ili je imao prilike da radi sa vlagomerom Wile 200 ?
Ponudjen mi je polovan , nov je oko 570 eura,
 

mims

Član
Učlanjen(a)
23 Jul 2009
Poruka
5.961
Lokacija
Zrenjanin
Pitao sam ih jednom na sajmu da donesem vlagomer čisto da ga provere tj izbaždare i koliko to košta pa su mi se smejali. Inače vlagomer je kupljen kod njih i nije bio dobro podešen fabrički, baždarili su ga ponovo u garanciji.
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
5.890
Lokacija
Subotica
Smejali? Verovatno zato što imaš onaj ručni mini-gac ( a koji se više ne koristi na otkupnim mestima ) a njega možeš podesiti u meni-u, da pokazuje koliko hoćeš.
 
Vrh