Vlagometri za žitarice

Moj savjet..manite si tih kineskih proizvoda, bolje nešto rabljeno ali kvalitetno. to je moje mišljenje stoga nezamjerite.

Evo moj vlagomer jutros stiga, narucio sam ga preko E-Bay, iz Kine je prodavac, kostao je 27 dolara, postarina je bila besplatna , sa racuna su mi skinuli 20,5 eura, porucio sam ga 3. oktobra, danas sam ga odmah poneo na njivu i merio, pokazivao mi je 14,5% taj isti kukuruz smo odmah nosili u silos i tamo kod njih na njihovom je vlaga bila 15,1%, u principu sam prezadovoljan kako radi i koliko kosta pre svega.
I da je zahvalim clanu Spasoje! :ppozdrav:
img1605.jpg
img1606.jpg
ima i svetlo, to sam merio kod mene u kotobanji
img1607.jpg

Corn na 4 .Vodite racuna da neostane ukljucen pogotovo svetlo ,jer brzo iscrpi bateriju pa nije tacan , Ja sam stavio novu bateriju i radi ponovo.
Doduse moj je ugradjen u kombajn pa bude stalno u exploataciji jer radim svaki dan usluzno branje.Koristim i jedan od 500 e.naravno samo ponekad i slicne su vrednosti.
Mislim da se ovaj kinez moze sasvim uspesno koristiti kao amaterski uredjaj, sto je za vecinu nas zadovoljavajuce.

idu sve žitarice do 3 a kukuruz na 4 mada je kod mene najpribližni rezultatima sa instituta kad mjerim na 3-ci a da upoređujem sa vlagomjerom od otkupljivača i neću.neki dan odvezao kukuruz i kaže onaj ajde da mjerimo vlagu ja kažem znam je kolika je vlaga, 15 a kod tebe 18 i kad izmjeri kod njega 18,5 ali nema svrhe raspravljati.

U uputstvu pise da je kukuruz na 4-ci, ali sam ja merio na 3-ci, i tada mi je vlaga ista ili najpribliznija ovim skupim meracima! Primetio sam da slucajno hoce da ostane ukljucen, jos par dana imam da radim kukuruz pa ide u fioku do zita!

- - - - - - - - - -

Jedno od prednosti ovog kineza sto moze i ovako da meri vlagu sa istom preciznoscu kao i kad je kukuruz u zrnu!
img1650.jpg

Koliko tacno rade kinezi?
Jbg za 28,- normalno nemas sra pogresiti, jedino da omase za 3%??

Agratronix je marka s dugogodišnjim iskustvu u svetu, rade vlagomere za renomirane firme John Deere i IHC, isti uređaj samo je za John žute boje a za IHC crni s njihovim logom, u novije vreme se usavršavaju pa su počeli proizvodit i veće vlagomere... do sada su imali samo male na navoj.

Gogi ako ti treba samo pH metar ,mogu ti poslati link ,isto pazar od kineza od par dolara i dosta precizan ,znam par akvarista koji su ga testirali i ja ga planiram za sebe.

Kako nije meni otvara

Evo ovako:

eda2uhyj.jpg
Имам га ја,није кинез него јужно кореанац,мери ПХ вредност земљишта,осунчаност земљишта,температуру и влажност али не у процентима него описно (јако влажно,влажно,суво,јако суво) мислим да је намењен за пластеничку производњу.

Poslednja izmena:
Углавном га користим за мерење температуре земљишта па онда проверим и пх,ту је око 7-7.5
Шта знам,солидна справица!

А за чег он теби треба,!?
Код нас у Банату су земљишта углавном неутрална до благо алкална нису кисела,иначе нам неби луцерка тако успевала!

Nazad
Vrh