Vlagometri za žitarice

Danas predavao kukururuz,vlagomer na otkupnom mestu pokaze 16 %,meni se cinilo da je suvlji i ja uzmem isti uzorak,i odnesem na sledece otkupno mesto,kad tamo 17,5%!i odnesem na trece kad tamo 17,kakav je to lopovluk!

Svaki aparat se može štelovati kao i vaga.Zato me ništa ne čudi.Ja nosio na dva mesta i vlaga 17,2 i onda odem na treće mesto kad 16,2.Sve lepo tamo teram i bar mi je savest malo mirnija.

Danas predavao kukururuz,vlagomer na otkupnom mestu pokaze 16 %,meni se cinilo da je suvlji i ja uzmem isti uzorak,i odnesem na sledece otkupno mesto,kad tamo 17,5%!i odnesem na trece kad tamo 17,kakav je to lopovluk!

Vidi Dragane, i ja sam isto nosio i u zz vranjevo i u zrnex i razlikuju se, ali ne zbog toga sto oni hoce da lazu, nego jednostavno tako mere ti vragomeri, oni su bazdareni i trebalo bi da mere u 0,1% tacno ali eto ipak postoje razlike, ali veruj mi NE njihovim namernim stelovanjem. Ima i onih mozda koji namerno dizu vlagu, ali ovi kod nas u NBu sigurno ne. Slazem se sa tobom u potpunosti, ali eto tako je.

Kupio sam vlagomer od dangera i svideo mi se jer je jako jednostavan za rad.
Problem male količine žitarice koja se meri rešavam tako što izmerim tri-četiri puta i dobijem prosek.

zavisi koji. postoji; mini gac i mini gac plus koji uz vlagu mjeri i hektolitar, i taj je skuplji u HR Agrionica Požega njihov zastupnik ga prodaje za 4400 kn s pdv.

---------- Poruka napisana u 18:21 ---------- Prethodna poruka je at 18:18 ----------

za merenje loma ,primesa i defekta zrna. Ima tu jos i sita koje nisam slikao
dali si to dobio s njim ili posebno kupio, i koliko si platio.

Naravno da je posebno.Vagica 280e sita 35e i vlagomer Dickey john mini gac plus 1000e sve je kupljeno u vagar firmi

Čuo sam da John Deere prodaje neke svoje vlagomere za 35000 RSD, odnosno njihov zastupnik, jel zna neko nešto o tome ili sam dobio pogrešnu informaciju? Hvala.

Sledece nedelje mi stize vlagomer iz Swice, trebalo bi da ga testiram, pa na prolece da udje u maloprodaju, da ubije ove dickey i wise... i sa kvalitetom i sa cenom, ali otom potom... videcemo...

Nazad
Vrh