Vlagometri za žitarice

Meni danas stigao aparat... Farmex MT-16...

29zdkpz.jpg

Poslednja izmena:
21jacug.jpg

Pozdrav svima. naso sam ovaj vlagometar kod seljaka. On kaze da je star 5-6god i ceni ga 200e . Kaze da je kostao 480e nov. Kazi te mi da li je ovo dobra stvar ili ne . Jer ja nemam iskustva sa ovim. Unapred se svima zahvaljujem.

Odličan aparat odnos cene i kvaliteta za individualno gazdinstvo i sa visokom tačnošću.Imam ga dve godine i jako sam zadovoljan.

da,dobra stvar al dzaba kad ovi kradu na vagi,i covek se osloni na svoj a oni te klepe,kao ove godine u mom kraju psenica stalno 15.5 15.8 a meni pokaze 13.2,e kad je vlaga pala na 11 onda je bilo dobro,kad sam se nastavljao sa zenom sto radi na uzorku ona kaze da je to malo za meriti jer nestane puno zrna,e sad......
evo i moj stigao konacno pre 5 dana
15d6p7r.jpg

da,dobra stvar al dzaba kad ovi kradu na vagi,i covek se osloni na svoj a oni te klepe,kao ove godine u mom kraju psenica stalno 15.5 15.8 a meni pokaze 13.2,e kad je vlaga pala na 11 onda je bilo dobro,kad sam se nastavljao sa zenom sto radi na uzorku ona kaze da je to malo za meriti jer nestane puno zrna,e sad......
evo i moj stigao konacno pre 5 dana
Moraju te nekako slagati... samo na lep nacin.

@danger
Koliko kosta takav vlagomer ako nije tajna?

Kod nas su provaljeni ljudi sta rade da bi vlagomeri lagali-jednostavno malo pljunu u njega i odmah laze i to posteno...

Poštovani članovi foruma. Novi sam ovdje ali imam iskustva s vlagomjerima dickey john. svakog od njih možete sami baždariti pomoču jednog utega(ima u uputsvu koje težine) ali najjednostavnije ga je podesiti po nekom uređaju koji ima naljepnicu da je baždaren. npr. u silosu gdje predajete žito. običan dickey john mjeri samo kukuruz, tri grain mjeri kukuruz,pšenicu,soju, a multi grain i harvest hand 12 vrsta žitarica, možete ih naći ali vrlo rijetko na ebayu, na taj način sam ja svoje kupio(naravno sve rabljene), trenutno imam harvest hand kojeg ću prodati(cena 300 eura) i mini gac plus koji je najnoviji od dickey john firme i istovremeno mjeri vlagu, hektolitar,i temperaturu zrna. evo link pa pogledajte:http://cgi.ebay.com/Dickey-John-Min...531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25621eff33. Ako trebate više informacija o navedenim uređajima može pp.

Nazad
Vrh