OOO Vićo, stig'o si...
Ljudi, braćo i kolege,
objasniću još jedared zašto sam kupio akumulator od 143Ah, i nadam se, zadnji i poslednji...
NEĆU da razmišljam, kada treba da upalim traktor Zimi da idem nekuda, prevezem nešto (uslužno) ili zbog bilo kog posla, da li će traktor upaliti ili neće...
A uvek nedostaje, ono, e, daje bilo za još jedno verglanje ili grejanje...
Moji sklopovi u traktoru su stari Bog zna koliko, jeste, preštelovao sam i odradio veliki broj stvari, i što se tiče paljenja, a i ostalog...
Vićo, ti si skoro radio genaralnu sa velikim +, i kupio si "planetarac", novi, "brzi" anlaser, SVE, od motora si odradio i menjača, I NEMOJ MISLITI DA TI PREBACUJEM, ili zavidim, ali ti sada i sa akumulatorom od jugića bi mogao komotno da pališ traktor!!!
Kod mene je stari anlaser, nisam još njega stigao da rasturim, pa makar proverim u kakvom je stanju, iz prostog razloga jer na njemu piše
сделано в России i to je jedina stvar za koju bivši "vlasnik" nije slagao, da je NOV...Mada, ko zna...
Ali teško anlasuje, čak i kada direktno palim, instalacija je nova i ona ne predstavlja problem, ali me očekuje rasturanje anlasera, definitivno, pošto sada imam vremena za to, koje u prethodnoj godini nisam nimalo imao...
Ne pada mi na pamet da palim vatru ispod traktora, špricam razne sprejeve u filter vazduha ili pravim baklje, ili polivam vrućom vodom po motoru, mogućnosti su bezgranične i sl., da bi traktor upalio...
Komšija ima IMT533, juče, vruća voda u motor, pa loži slamu ispod, pa na kraju i šlep niz breg i jedva upali, da ode da završi oranje...
A ja, ključ u bravu, 15-20 sekundi grejač, dekompresor, zaverglam, kad postigne određenu brzinu, zatvorim dekompresor i traktor sastavi...
Maksimum minut-dva da upali...
Eventualno, drukanje na drukalicu nafte, jer ume da vrati naftu u rezervoar, ali i to je 5-10 sekundi više (eventualno)...
Nije li ovo bolje (i gospodski)?
Nekako je "najbezbolnije" bilo kupiti ovaj akumulator,
a u trenutku kada mi je traktor bio i više nego potreban (za posao, u nadnicu), a sada, kada imam vremena, da se pozabavim i anlaserom...
To su razlozi zbog kojih sam kupio akumulator od 143Ah...
Ovo za bravljenje, pogledaću čim vreme dozvoli, nemam garažu za traktor, već stoji pod šupom, ali na vetrometini...