enesss89
Član
ako sam dobro razumeo od jedne ovce se dobije samo 4 kg sira godisnje(1200 kg od 300 ovaca)?to mi deluje jako malo obzirom da za kilo sira treba ne vise od 5 kg mleka
Ne prijatelju to sam samo naveo banalan primjer da od vlasicke ovce nije samo prinos jagnje, a ewo obrazlozic cu ti koliko otprilike ovce daju sira za jednu sezonu....nez dal si ikad cuo ili radio slicno tj da das nekome ovce da ti ih cuva od maja mjeseca pa do septembra kod nas na vlasicu se tako radi i covjek koji da drugome primjer 100 komada on dobije na jesen po jednom komadu 5kg sira a nije ni vidio svoje ovce 4-5 mjeseci znaci kad se isplati dati nekome 5 kg sira bez da je i vidio ovce to znaci da jedna ovca da od 8-12 kg sira godisnje nadam se da si me razumio pozz
---------- Poruka napisana u 13:44 ---------- Prethodna poruka je at 12:27 ----------
View My Video izdvojena muska prinova nekih desetak janjcica sa majkama
---------- Poruka napisana u 13:49 ---------- Prethodna poruka je at 13:44 ----------
View My Video Ovaj video je moj argument za sve one koji misle da mlada ovca ne moze imati dobro jagnje, ova ovca je stara nepunih 13 mjeseci a nebih da hvalim ojagnjila je pravog rasnog muskica
---------- Poruka napisana u 13:53 ---------- Prethodna poruka je at 13:49 ----------
View My Video Takodje siljeze ojanjila se prije par dana iz prilozenog se vidi da su janjci tek rodjeni jaki kao od nekih starijih ovaca zato moj savjet je slobodno pustajte ovce da se ganjaju kad je njima volja s tim da im dajete dovoljno hrane i sve ce biti ok
---------- Poruka napisana u 13:58 ---------- Prethodna poruka je at 13:53 ----------
View My Video Od desnog nagaranog su gore sto sam postavio ojanjene ovce to su njegovi janjci a ovdje se bori sa siljegom za mrku siljezica, naravno trecak pobjedjuje ali i siljeg je bio dosta cvrst...