Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Vesko,nemoj da skidas te fotke sa nemackih aukcija.:))U jbm ti zivot ala si ga odgajio,svaka cast,skidam kapu,kakv ce biti sa 3god ako je ovakav sa 13meseci?!

pusten je u ovce pre par nedelja,a Deki zna koliko je star tacno pozz
2m35lcz.jpg

Ojagnjen 24 avgusta 2010 u 16.55h,mojom rukom uzvucen.:))Ima slika tu kad je bio mali,a i na onom snimku sto sam okacio i tu se vidi,na samom kraju je.

ako neko zeli da vidi kako je izgledao zimus nek otvori stranu 69,Deki hvala na comentaru,ja sam se trudio da mu dam najbolje uslove,ali zna se odakle je dosao,odakle vuce genetiku :)

Priznaje se,ima slika 'sa golim stomacima' sa Nemackih aukcija i to je narocito ispoljeno kod ownova sa sitnim,zatworenim runom,kao i slabije runo ispod vilica i vratu i testisi obrasli finom mekom dlakom,s'tim sto je ovaj sveze osisan pa je bas golac,a u toku zime bice obrastao meksim i finijim runom od onog sa ledja,i takve jedinke su izuzuzetno lepe gradje.

po meni sva su grla dobra ako napreduju i imaju dobre osbine da ne udaraju i daju jagnjad vuna jeste bitna ali sahladnijim vremenkom ide i vuna

Deki,a sta kaze standard rase za testise obrasle vunom?vidjao sam na sajmu ovnove sa vunom na testisima i bez nje.moj mali ovnic je u pocetku skroz bio obrastao vunom,medjutim kako mu rastu testisi ta vuna nestaje.verovatno je bolje za ovnove da im testisi nisu obrasli vunom zbog visokih temperatura leti i uticaja toplote na kvalitet sperme.

sve to ide od rase do ovna kod nas ovnovi vecinom imaju vunu ali neki i ne ako
ako zapane u snijeg do grla bolje je da ima:haha: ljepse je bez

Nazad
Vrh