Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Spavaju, kao i forumasi. Vesko sta je sa tvojih ovaca hoceli uskoro biti prinove? Od onih tvojih tenkova sigurno ce biti vanserijskih jagnjadi :)

:) nadamo se,ostalo je jos 4 jahacice apokalipse,posto mi je jedna uginula usled pobacaja.....zaokruzile su se lepo za nedelju dve bice i kod mene nesto ako bude bilo srece videcemo javicu se ja kako god da bude,pa da podelimo i radost i tugu.

Kod mene jedna prvojanjka se ojagnjila, ojagnjila dve zenkice, ali je nazalost jedna ojagnjena mrtva, inace je ovca imala problema u toku graviditeta::lose::

kod mene je jedna prvojagnjenka ojagnjila dve ovcice,pre 10 dana.inace ovca jako malog formata,ali velikog vimena,uzivaju male,vec pocinju da jedu,ostalo jos dve ovih dana da se ojagnje,za sad 3 zenska jagnjeta.

e i ja sam od njega kupio zensku jagnjad,i nemam reci,sad su prosek skoro sedam meseci i sve sto pojedu im se pozna,za daljece vidimo

---------- Poruka napisana u 15:00 ---------- Prethodna poruka je at 14:56 ----------

maler,al posle kise sunce uvek grane

Deo omladinaca
vdtm0.jpg

ve7rzp.jpg

24v8ah1.jpg

1z54229.jpg

152cdp2.jpg

99ghf9.jpg

Siljezice pustane u parenje
35je142.jpg

Dviska nekoliko dana pred jagnjenje
20qb4fs.jpg

Hvala kolega vojvodjanin. Ima jedna mana, ima ih malo. Kada ih bude na jaslama kao i kod tebe onda cu biti zadovoljan, a nadam se da ce biti tako za 2-3 godine :)

Petrovo, hvala:ppozdrav:
Miladinovic druze nigde ne zurim, ovo je izuzetno mlado stado, vise od pola ovaca su prvojanjke ili tek treba da se jagnje, a velika vecina potice iz legla blizanaca. I u narednom periodu nameravam da ostavljam blizance i ekstra jedince, pa uz dobru ishranu da dobijem sto veci indeks jagnjenja. Pozdrav

bato jako lepo potomstvo, e sad ja sam uglavnom ostavljao bliznu zensku jagnjad i poneko jedince od majki koje su stvarno dobre i desava mi se vec drugu godinu za redom da se te od bliznih uopste ne blizne pa vise nisam pametan sta da radim i zato sam ove godine resio da ostavljam samo izrazito krupnu jagnjad bez obzira da li je blizno ili ne

@slavis nisi imao srece ili je otac jagnjadi s dominantnim genom za slabu plodnost,bar je to neko moje misljenje
imamo stado preko 40 god i od bliznih ovaca i ovnova bliznaka s cerkama su greske vrlo male,retko koja podbaci s plodnoscu

@slavis nisi imao srece ili je otac jagnjadi s dominantnim genom za slabu plodnost,bar je to neko moje misljenje
imamo stado preko 40 god i od bliznih ovaca i ovnova bliznaka s cerkama su greske vrlo male,retko koja podbaci s plodnoscu
Slazem se sa ovom konstatacijom imao sam ovna iz trojki njegove cerke se blizne bez obzira sto je poneka ostavljena od jedinica genetika je cudo ali ako su i muska i zenska strana sa bliznim karakteristikama greske su uz adekvatnu ishranu veoma male.

Nazad
Vrh