Vino od kupine

Svaka cast,ovo je rakija pretpostavljam.Izuzetno Pozdrav. :cao:
 
Hvala na lepim recima. Jeste ovo je rakija od komine divlje kupine. Prvi utisci o rakiji su pozitivni! Pozdrav za sve!
 
Evo malo slika-staniste divlje kupine - OSTRUGE

6fyuxj.jpg


2h3zsko.jpg


erfvjr.jpg


244vg61.jpg


33afm1v.jpg


21o2csk.jpg


177g2d.jpg


153s2sm.jpg


2rp8m5v.jpg
 
Citam ovo za vino od kupina i odmah mi herc proradi , nisam ljubitelj vina niti alkohola ali jednostavno vino od kupina mi je zakon.
Posadio sam proslo proljece nekih 40 sadnica kupine za probu , da se malo naucim, i da vidim kako sta ide i to sve sta treba , pa me zanima , koliko mogu ocekivati ploda od tog nasada , i ako ima netko dobar recept za vino od kupina , ali samo s cistom kupinom i dodatkom secera da napise , znaci nikakva voda , alkohol i sl. da se dodaje u njega.
Ako ne zelite objaviti na forumu posaljite mi na PP ili na emajl nenad_grujic@yahoo.com
Hvala vam svima unaprjed.
Pozdrav
 
Na 40 kucica bi trebao imati oko 400 kg kupina, ne vise... Prelistaj malo forum imas vise recepata za vino...
 
Te sam sadnicesam pravio povijanjem vrhova u supstrat , sada je 2 godina , obrezao sam ih tako da sam od zemlje prve da kazem grane ostavio sa dva pupa a ostale odsjekao , kako bi mi ojacala ova centralna stabljika , dali ima ikto slike kako je pravilno obrezana kupina u proljece.
Ako bi imao i 200 kg to je super , a ako bude 400 kg , strava , bice i vina i djema i za jelo.
Sadio sam ih na 1.2 metra , sada sam ih obrezao i stavio oko njih piljevinu kao mulch , da mi trava ne probija , i prihranijo sa oko 100 grama 7-14-21 po sadnici , sta kazes na to , dali je to ok.
 
Pozdrav svim ljubiteljima Kupinovog Vina!

Evo polako vrse se pocetne pripreme za predstojecu sezonu proizvodnje Vina od Kupina.

Ja se neukljucujem u diskusije oko zasada Kupina i oko gajenja Kupina zato sto moja proizvodnja Vina je bazirana na Divljim Kupinama. Iskreno nisam nikada uzgajao Kupine pa nebih da pametujem.

Polako se pripremam za ovu sezonu. Kupio sam jos prohromskih sudova (evo informacije sud od 520 l Letina u Enovitis-u je sa PDV oko 377 Eura, Mislim da je povoljno). Boce sam nasao u Hernandezu Paracin 29.5 RSD Europea 0,75 l Moldavska. Ove podatke sam naveo mozda nekom koriste.

Podneo sam zahtev i u zavodu za zastitu intelektualne svojine i tako zastitio Naziv proizvoda.

Evo i par slika iz kraja gde mi sakupljaju kupine za proizvodnju!


11ujkmu.jpg


2qu65j5.jpg






2lc5rl.jpg


2salztf.jpg


cmgle.jpg


2qir41k.jpg


2ush0jl.jpg


1ql6dv.jpg


24zcbd4.jpg




j0f902.jpg


Poz svima i trebalo bi polako da krenemo sa razmenom iskustava u ovoj godini.
 
Ja se nadam puno boljoj ceni kupine ove godine, tako da ne moram ni da pravim vino...
 
Pozdrav svim kupinarima!!!
Uključujem se na ovu temu jer ozbiljno razmatram proizvodnju kupinovog vina. Zanima me da li je neko pravio okvirnu kalkulaciju koja je najviša cena kupina po kojoj se isplati praviti vino (ako se prodaje u rinfuzu 200din-l)
"Tajne zanata" sam sakupljao po netu i od raznih poznavaoca materije i čini mi se da je proizvodnja vina "relativno jednostavna" i dosta isplativa. Takođe me interesuje da li se nekom desilo da nije uspeo da proda vino?
Ja bih kupine kupovao (većina vas je vino pravila iz nužde) , pa me plaše ove najave da će kupine biti 100dina:haha:
Takođe me interesuje po kojoj ceni bi neko sada prodao ( 50% avansa) 2-3 tone?
 
Pozdrav!

Ova godina je povoljna za sada za kupine i lepo su iscvetale i zametnule rod. Ja se bavim samo Divljom kupinom, tako da bas nisam upucen u rod i cene domace kupine. Naravno bitno i je koja je cena domace jer ona donekle diktira i cenu divlje na otkupu.

Cena Vins zavisi od ciljne grupe kupaca, kvaliteta vina, kvaliteta sirovine, marketinga i naravno bitan faktor po meni ambalaza.

29qo3sl.jpg


34yqpae.jpg


33krhv5.jpg


2yoqvy8.jpg
 
@dragisav
Hvala na odgovoru
Ovako ozbiljna proizvodnja je neki dugoročni cilj, jer kod ovakvog proizvoda otkupna cena teško može biti previsoka, ali bolje je krenuti na sitno , "jeftinije platiti školu" i razvijati tržište.
Interesuje me iz kojih razloga pravite vino isključivo od divljih kupina? Zbog marketinga, tehnologije proizvodnje ili ekonomskih razloga

Pozdrav
 
Pozdrav!

Kupinovo vino ne radim jos u velikim serijama (treba puno sredstava da se pokrene ozbiljna proizvodnja), moja filozofija je 50 boca ali besprekorna proizvodnja i besprekorno pakovanje. Na srecu sada su Boce, etikete, plutani cepovi, kapice, fen za kapice i zatvaracica dostupno i za nas male proizvodjace.

Malo sam samo ulozio u prohrom, staklene balone, vrenjace i pumpu za filtriranje.

Ka iskljucivo pravim od divljih zato sto su po meni boljeg kvaliteta, manje su kiseline, a veci je procenat secera.

Drugo proizvod je potpuno prirodan (nema kultivisanja, prskanja i preparata raznih)

O ekonomskoj isplativosti je jos rano da se razmislja.

Moje misljenje treba kupce navici od pocetka na pakovanje i kvalitet, jer ako ih naviknete na plasticnu flasu od 2 litra, a onda napravite lepo pakovanje i podignete cenu......
 
Pozdrav,

Slažem se sa vama, ali ciljate na samo jedan segment tržišta (verovatno najbolji), međutim ima i ljudi koji vole da kupe u rinfuzu (domaće i jeftinije) i uopšte bitno je da postoji što šira paleta proizvoda.
Pošto vidim da ima par tehnologija i vrsta vina to jako dobro može marketinški da se isprati. Kao kod vina od grožđa oćeš banatski r ili oćeš 5x skuplju kasnu berbu...
I ne mogu da verujem da ste napravili toliko ozbiljnu priču za 50 boca.
Da li su još uvek aktuelne cene boca koje ste naveli u pedhodnim mailovima
Zanima me i cena punilica i mašine za panpur (može i na PP, ako..)
 
Po pitanju opreme posaljite mi PP adresu pa cu Vam poslati adrese prodavnica. Necu ovde da ih navodim da im ne cinim besplatnu reklamu jer neke mozda nezasluzuju to zbog cene ili usluge.

Cene boca i opreme variraju cak i do 50% u zavisnosti od prodavaca i distributera. U principu ostale su iste sa malim korekcijama.

Moja proslogodisnja proizvodnja je iznosila jedva 1000 boca i to sam imao u tih hiljadu i po 100 kom zapremina 0.5l , 0.375l i 0.187l.

Pozdrav!
 
Nazad
Vrh