Višnja

Moj plug je kupljen pre vise od 30. god. A mozes da nadjes ovakav cetvorobrazni za oko 80.000. Za petobrazni ne znam cenu. Vucem ga sa 558,ali i 539 moze da ga vuce bez problema.
Evo sad gledam na oglasima mogu da se nadju i za manje para. Petobrazni za 500 E.
 
Kod mene su peta godina i dalje bacam sa usmerivačima. Pokrije nekih metar ipo do dva širine što mislim da je sasvim dovoljno za ovaj uzrast. Ne znam zašto se potencira sredina kao da koren raste samo prema sredini a ne u krug.
 
ovako sam ja napravio usmerivače dve trecine ide u red a jedna izmedju reda
1_171626601_IMG_20181210_141252%5B1%5D.jpg
 
Ja mislim da treba cela povrsina da se djubri. Kazu strucnjaci a i vidi se da zile idu do 2 metra od stabla. I da ne idu toliko djubrenjem ih vucemo da rastu vise cime postizemo bolji efekat ukorenjavanja i hranjenja biljke.
 
:haha:Ne mogu vise da se ubedjujem. Svako neka radi kako hoce. :ppozdrav: Uostalom asov u ruke i raskopajte da vidite dokle su stigle zile. Inace ovaj asov sto se vidi na zadnje 2 slike sam poneo da raskopam oko jednog stabla i da vam lepo pokazem zile koje su POVEZANE sa stablom,ali kisa je pocinjala da pada,a i traktor nisam mogao da ugasim( otiso alnaser) pa su i slike napravljene na brzinu da ispostujem obecanje. Kad orem ostatak,ako imam vremena lepo cu da raskopam da se vidi.
 
Poslednja izmena:
Ma opušteno bre. Hocu samo da kazem da je visnja korov i od svake zatrpane grancice i otkinutog korena i zile ona raste nanovo pa moze da zavara. :ppozdrav:
 
Naravno ima dosta toga diskutabilnog. Prvo oblacinka je slabo bujna sorta ako nije kalemljena sto onda menja pricu i diskusiju a verovatno razvoj korena zavisi i od zemlje jer se verovatno koren ne siri isto u crnici koja je kod nas i u nekoj peskovitoj zemlji. A od kada ja znam a znam odavno i po knjigama i strucnjacima djubrilo se uvek po obodu krošnje ( kolka god ona bila ). Ni blizu stabla ali ni daleko od ivice krošnje.

- - - - - - - - - -

A možda smo svi u pravu :haha::ppozdrav:
 
otvorio sam novu temu razbacivač veštačkog djubriva-ciklon tamo sam stavio slike da neidemo u off
 
Lepe. Koji je razmak ? Deluju malo gustije. Sta si radio sa medjuredom ? :osmeh:

Posađene u novembru 2013 godine,razmak je 4 *2,5 metara. Voćarskim plugom onim na pomeranje sam otvarao plitku brazdu pored svakog reda u oba pravca,pa razbacao veštaka 6/12/24,po jedno 500 grama po stablu.Hteo sam i stajnjak da razbacam ali nisam našao dovoljno a i vreme me je stiglo pa tako ni ove brazde nisam zatvorio tanjiračom.Kada se prosuši mora se nekako ova zemlja vratiti na red,a posle freza pipalica kad joj dođe vreme.
 
Pozdrav visnjari koliko dajete azota visnji staroj 5 godina ja Sam mislio oko 1kg PO stablu u dva navrata / dobili su npk 8 16 24 500g PO stablu na azotna djubriva Sam mislio na kan hvala u napred
 
Nazad
Vrh