Gorski Car
Član
Visnja ima mali koren...Tako da o nekom djubrenju u medjuredu nema ni pojma. Djubrenje Max 1m od stabla... Ko ne veruje da ima mali koren neka iscupa jednu pa neka vidi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa dokle su došle te žile,dokumentuj mi?I kod koje voćne vrste su 2 do 2,5 metara u širinu i u kojoj godini?Ja ovde pričam o višnji Oblačinskoj.!Šta misliš dokle su došle zile od voćke za pet godina?
Upravo tako zemljače,i baš tako i vršim đubrenje voćnjaka,Visnja ima mali koren...Tako da o nekom djubrenju u medjuredu nema ni pojma. Djubrenje Max 1m od stabla... Ko ne veruje da ima mali koren neka iscupa jednu pa neka vidi...
Dzabe oni napravili kad kod nas nema "pametnih" da to koriste kako treba. To je za ove moderne zasade (jabuka kruska i sl.) na krzljavim podlogama sto se sade na 30-40 cm razmaka u redu sa podupiracima i ostalim stvarima da ih malo jaci vetar ne pocupa. Tu je vec glupo bacati po celoj povrsini i zato se i ne baca. Najprostiji primer u visnji je pogledati dokle su stigli izdanci tj. gde su poceli da izbijaju. Kod mene u 5-ogodisnjem zasadu su skoro do sredine dosli. Slikacu i to.U ostalom da se vestak treba rasturati celom povrsinom, ne bi pametni ljudi (u inostranstvu) pravili rasturivace sa usmerivacima...
preduhitri meDzabe oni napravili kad kod nas nema "pametnih" da to koriste kako treba. To je za ove moderne zasade (jabuka kruska i sl.) na krzljavim podlogama sto se sade na 30-40 cm razmaka u redu sa podupiracima i ostalim stvarima da ih malo jaci vetar ne pocupa. Tu je vec glupo bacati po celoj povrsini i zato se i ne baca.
Dzabe oni napravili kad kod nas nema "pametnih" da to koriste kako treba. To je za ove moderne zasade (jabuka kruska i sl.) na krzljavim podlogama sto se sade na 30-40 cm razmaka u redu sa podupiracima i ostalim stvarima da ih malo jaci vetar ne pocupa. Tu je vec glupo bacati po celoj povrsini i zato se i ne baca. Najprostiji primer u visnji je pogledati dokle su stigli izdanci tj. gde su poceli da izbijaju. Kod mene u 5-ogodisnjem zasadu su skoro do sredine dosli. Slikacu i to.
Kostica u zasadu koji nikad nije radjao? Tesko.... A ti pametni sto izmislise da se medjured kosi imaju navodnjavanje. Bez navodnjavanja tesko. To svaki iole ozbiljan vocar zna.
Imaš li neku sliku tog pluga,ili snimak kako to unosis djubrivo u zemlju,i tog podrivača koji koristiš u proleće za unošenje Kana,unapred zahvalanJa u jesen orem petobraznim plugom da bih uneo djubrivo u zemlju. U prolece 2 puta idem vocarskim podrivacem da bih isto uneo KAN u zemlju i da unistim korove koji su krenuli. Nakon toga kosim da ne bih imao blato u berbi. To mi se pokazalo odlicno.