Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam ih zelene motikom uklanju sada iz toga tera jos vise zaparaka sada ih vadim asovom malo tezi posao. ovo pitam za dalje kako da radim da li kositi ili terati uskocnu frezu
https://photos.app.goo.gl/pZ26RhtgrBsanun86
Ljudi da li neko zna koji je problem sa sumadinkom samo od jednom pocne da se susi ?
Hvala ljudi na odgovorima, izvadicu ovih dana celo stablo pa cemo videti sta je u korenovom sistemu , jer ovako na granam nema nikakvih ostecenja , smole... Kada isecem makazama neku granu jos uvek ima sokova i zeleno je kao da je biljka zdrava.
Vi kao iskusni visnjar,a pre svega vocar bi ste morali da znate da ne postoji sumadinka na sopstvenom korenu,vec se kalemi.Ipak kod kolege je verovatno višnja bez kalema, na sopstvenom korenu. Čime se ovo obrađivalo oko sadnice?
Ja jos uvek nisam naplatio visnju ove godine,a decembar ce za neki dan. Pametnom je to dovoljna informacija.Vredi li se detaljnije raspitati I ulaziti u tu pricu?
Pre 5 god. je bilo isto kao i sad. 3-4 godine losa cena,pa onda 1 eventualno 2 god. dobra i tako zadnjih 25 god.A kako je bilo pre 5 godina...
Cim sadis industrijsku sortu budi spreman za trku sa velikima. Pojedini "novi" zemljoposednici imaju i po 1000 ha pod oblacinskom. Tesko da ce neko od malih uspeti u takvom sistemu. Ako imas ljude za berbu i hoces visnju onda bolje sumadinka. Opet ima ovde ljudi koji su u toj prici, samo cinjenica je da dolazi do hiperprodukcije oblacinske ili ce u blizem periodu doci. Jug je vec izgubio borbu, nek kazu koliko ih je kostala berba a koliko dobijaju za kg. A kako je bilo pre 5 godina...