Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je pranirate berbu masinskim trusacem koji se rasklapa kao kisobrna onda moze da vam razmak od 2,5 metra bude problem jel svi projzodjaci ga reklamiraju za razmak od 3m pa navise sve zavisi kojom vrstom trusaca cete da berete.... Inace ja imam zasad sa razmakom 4x3 i razmak 4x2,5m i mislim da je 4x2,5 idealan... prekratite sadnice na 80cm otprilike
Berem na sajlu zakacim visnju ima tresac koji se kaci na kardansku vratilo na traktoru imam kvacilo na njemu tako da je vratilo non stop ukljuceno i kad napnem sajlu na tresac ima rucica koju puvucem ona spoji lamelu sa pogonom i to je to visnje padaju u dva polukruga jedan sa jedne strane visnje drugi sa druge....dumi :
Ako ste voljni dajte nam malo slika vašeg tresača . Opišite kako to radite jer verovatno mnogi višnjari muče muku oko ručnog branja .
Bili bi vam zahvalni ...........Pozdrav
Bolje je u oktobru nego u novembru, bolje je u novembru nego u decembru. Bolje je u decembru nego u januaru, i tako do aprila meseca.
dumi : ja sam juče ovako sličnim rasturačem bacio djubrivo.
Jesenja sadnja, teorijski, donosi biljci vise vlage neophodne za razvoj, mada biljka krece tek u prolece tako da to i nema nekog smisla....Problem mogu da budu jaki mrazevi tokom zime i glodari koji vole da grickaju mlado drvo, zato treba zastititi stablo mrezicama...Ja sam sadio za kucne potrebe i u prolece i u jesen sve vrste vocaka, i moje iskustvo je da je najbitnije nabaviti kvalitetan sadni materijal i pravilno posaditi ( velicina rupe, stajnjak ili npk, nagaziti dobro i zaliti).