Višnja

Kolega, nemaš sad puno efekta sa voćkalom, tj. može ali da ga dobro zafrezuješ i da se on od narednih par kiša polako topi, ali za ovu godinu neće biti puno vajde od njega, barem ne za prvi deo godine. Ako nemaš mogućnosti da ga ubaciš u zemlju, nemoj džaba da trošiš pare. Moja preporuka je da kupiš Yaru za one pare za koliko si planirao da kupiš voćkal i to baciš. A Azot (Urea, san , ruski AN), ubaci za jedno 15-20 dana negde oko cvetanja, s tim što bi bilo poželjno da to bude neposredno pre ili u toku kiše, da ne bi morao i njega da zafrezuješ, jer je izrazito isparljivo na suncu. Azot ponovi za jedno mesec dana ponovo, stavi oba puta po 5 šaka (2x350g), i biće prirasta.

Hvala puno! Iskreno, dovodim ljude da preriljaju oko vocki i planiram da ubacim djubrivo u tu riljevinu, vec sam kupio Elixirov 8:15:15 (jbg), a posle cu da gruvam azot po preporuci... i naravno folijarnu prihranu u vegetaciji...

- - - - - - - - - -

Inace, najavljuju kisicu narednih dana, tako da se nadam da se bar deo tog vockala otopi na vreme

Jako lepo izgleda visnjar, i pored toga sto je zemlja kamenita u djavola. Svaka cast!!!

U redovima ne od treće godine samo totalni herbicid redovno i trimer samo kad ima izdanaka na oblacinskoj.
To je previse kamenito ne može ni freza ni ništa, ali visnja dobro gura samo ako ne bude proljetnih mrazeva.

Ja u nedelju pokosio u redu, medjured tanjiracom predjen, orezano, onda izriljano oko visanja i bacen vockal, ali nisam stigao da opalim zimsko prskanje, nadam se vreme da posluzi za vikend to da odradim. Sad pala lepa kisa, odgovara mi zbog djubriva...

Koliko grama kana bacate po stablu u prvoj godini zasada visanja a koliko u drugoj? Hvala na odgovorima...

Kod nas dolaze neki iz Knjaževca, naplaćuju 3 000 dnevnicu, ali ja nisam imao prilike da vidim kako režu. Kod mene reže moja standardna grupa radnika koja radi i sve ostale poslove u toku godine na zasadu, uz dodatak ponekog sa strane. Sve u svemu, košta me manje, a kontrolišemo rad tako što je uvek sa njima neko iz naše porodice.

Jel moze da se prska mlad zasad funguranom? Nije orezivan a i nema potrebe jer srne su napravile stetu na granama kojih gotovo da nema, pa me zanima hoce li vocke uspeti da izdrze za nadalje?

Koji nam je krajni rok za prskanje posle rezidbe visnje? Naime tek pre dva dana su momci zavrsili rezanje ,imam u planu da prskam u utorak,pa se mislim da nisam zakasnio?

Pozdrav svima :)

Iz zezanja malopre gledam ovde po forumu ima li nesto vezano za marele, ali nadjoh samo visnje :)

Od kad znam za sebe mi ih imamo ali vrlo malo ljudi zna za njih iz nekog razloga... A po meni su puno ukusnije od visanja :) (bez uvrede, imali smo i visnje) Rakija, sokovi, dzemovi su nenadje*ivi :)

Koja je fora sa njima? One su neko ukrstanje, hibridi?

Preskocite prskanje slobodno, manje stete ce biti. Ja prosle godine zakasnio (nisam prskao) i nisam imao nikakvih problema sa bolestima...

Nazad
Vrh